Мати загиблого воїна АТО допомагає дітям-біженцям зі Сходу

За ініціативою матері загиблого героя АТО Олександра Козенка, головного спеціаліста відділу з призначення пенсій управління Пенсійного фонду України в м. Олександрії та Олександрійському район Віри Козенко,організовано надання допомоги дітям, які виїхали з м. Авдіївка Донецької області до м. Дніпропетровська.

Її ініціативу підтримали керівництво та працівників управління, а також небайдужі мешканців міста та волонтери, повідомляє сайт управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

15 квітня . відбулася чергова поїздка до Дніпропетровського дитячого санаторію № 2, де нині проживають 43 авдіївських школярі. Учні 8-9 класів навчаються у Дніпропетровській школі № 120, а решта – безпосередньо у санаторії, де з ними працюють вчителі та психологи. Більшість авдіївських школярів, які нині мешкають у дніпропетровському санаторії, віком 13-16 років.

– Коли вперше їхали до дітей, – розповідає Віра Миколаївна, – хвилювалася: як своїми запитаннями не зробити дітям боляче, адже більшість уже встигла багато чого побачити і пережити. Та переступивши поріг закладу відразу потрапляєш в атмосферу добра. Не дивлячись на те, що цим дітям довелося ховатися від бомбардувань у підвалах, пережити розлуку з батьками, які залишилися в охопленій війною Авдіївці. Але вони надзвичайно відкриті і зовсім не вважають себе обездоленими і, як не дивно, не хочуть бути тягарем для інших.

Діти із вдячністю прийняли дарунки – одяг, іграшки, чай, цукор та солодощі. Та найбільшу радість у них викликали привезені саджанці дубів і лип. 15 квітня для відвідування було обрано не випадково, саме цього дня одному із дітей – Микиті виповнилося 10 років. Хлопчина неймовірно зрадів подарунку – величезному ведмедю, адже вдома він збирав іграшкових ведмедиків.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар