Батька-садиста позбавлено батьківських прав, мати – на випробувальному терміні

Стан виконання матір’ю побитого двомісячного хлопчика своїх батьківських обов’язків розглянуто на засіданні комісії з прав дитини при Гайворонській райдержадміністрації. З огляду на пріоритетність збереження сім’ї, за рішенням комісії, матері надано випробувальний строк до 6 місяців. Сім’ю  закріплено за депутатом сільради. Належне виконання батьківських обов’язків систематично перевіряється.

Нагадаємо, що прокуратурою Гайворонського району підтримано державне обвинувачення у судовому розгляді кримінального провадження відносно батька, який у стані алкогольного сп’яніння спричинив двохмісячному синові тілесні ушкодження.

 За вироком суду чоловіка визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 2 років обмеження волі.

З огляду на те, що в ході судових засідань обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину, суд звільнив чоловіка від відбування покарання з іспитовим строком на два роки.

В свою чергу, за втручання ювенального прокурора району соціальними службами ініційовано питання про відселення батька від сім’ї та позбавлення його батьківських прав, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Подія мала місце в ніч на 19 лютого поточного року в с. Долинівка Гайворонського району. Лікарі діагностували в немовляти закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, перелом скроневої кістки, крововилив, травму щелепи, гематому язика, розрив уздечка язика, садну піднебіння та укус лівої стопи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар