Батькові, що побив 2-місячну дитину, дали умовний термін

Прокуратурою Гайворонського району підтримано державне обвинувачення у судовому розгляді кримінального провадження відносно батька, який у стані алкогольного сп’яніння наніс 2-місячному синові тілесні ушкодження.

За вироком суду чоловіка визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 2 років обмеження волі – повідомляє прес-служба прокуратури в Кіровоградській області.

Читайте більше: На Кіровоградщині батько побив двомісячного сина

З огляду на те, що в ході судових засідань обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину, суд звільнив чоловіка від відбування покарання з іспитовим строком на два роки.

В свою чергу, за втручання ювенального прокурора району соціальними службами ініційовано питання про відселення батька від сім’ї та позбавлення його батьківських прав.

Водночас, стан виконання матір’ю батьківських обов’язків розглянуто на засіданні комісії з прав дитини при Гайворонській райдержадміністрації. З огляду на пріоритетність збереження сім’ї, за рішенням комісії, матері надано випробувальний строк до 6 місяців. Сім’ю  закріплено за депутатом сільради. Належне виконання батьківських обов’язків систематично перевіряється.

Нагадаємо, подія мала місце в ніч на 19 лютого поточного року в с. Долинівка Гайворонського району. Лікарі діагностували в немовляти закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, перелом скроневої кістки, крововилив, травму щелепи, гематому язика, розрив уздечка язика, садну піднебіння та укус лівої стопи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар