Успіх кіровоградської майстрині: 2-метрова писанка за 2 дні (ФОТО)

Кіровоградська майстриня, Тетяна Стороженко, вчергове визнана найкращою в Україні. Її 2-метрова писанка зайняла І місце у номінації «Авторська писанка» на IV Всеукраїнському фестивалі писанок, який проходив у  Національному заповіднику «Софія Київська».

Гарна, тендітна і, що безумовно головне, талановита Тетяна радо поділилися з кіровоградцями своєю перемогою – Кіровоградська міськрада організувала прес-конференцію з майстринею для всіх поціновувачів писанкарства.

«На розпис писанки я витратила 2 дні. Працювала по 10-12 годин на добу, – розповідає Тетяна Стороженко. – Інколи шалено втомлювалась, інколи просто мерзла. Адже незважаючи на те, що світило сонечко – було не надто тепло. Орнамент підбирала під тематику конкурсу: Богиня Берегиня – Дерево Життя. Оскільки на Кіровоградщині традиція писанкарства не надто вкорінена, я використала кольори і образи Трипільської культури: у центрі Богиня Берегиня, яка є матір’ю всього живого на землі, яка охороняє рід, у неї зсередини проростає Дерево Життя, яке має гілки-квіти, що символізують народи».

Тетяна Стороженко – член Національної спілки народного мистецтва України, майстер з писанкарства та декоративного розпису, яка присвятила цьому мистецтву 20 років свого життя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар