Кіровоградець придбав позашляховик для 79-ї аеромобільної бригади

Бізнесмен з Кіровоградського району придбав для земляків, чий підрозділ буде найближчими днями передислоковано до зони АТО, позашляховик Jeep Cherokee.

Голова Кіровоградської РДА Алла Поліщук, яка була присутня при передачі авто, повідомила Першій електронній, що саме в цьому підрозділі несуть службу 4 жителі району – 2 з Аджамки, 2 – з Могутнього.

Односельці зібрали для солдат подарунки до свята та маскувальні костюми – “кікімори”, школярі підписали великодні листівки, долучився і Благодійний фонд Станіслава Березкіна “Добротвір”, який передав великодні паски для підрозділу.

Благодійник Віктор Демченко, який придбав для підрозділу позашляховик, розповідає: “У кабінеті голови РДА ми зустрілися з земляком-військовим, Миколою Севрюком. Ми розговорилися, і з’ясувалося, що у хлопців є потреба в автомобілі. Адже на фронті важко без чаю, кави, цигарок, але неможливо без транспорту. Є потреба у старих, але надійних автомобілях – на жаль, транспорт там довго не живе, та машина повинна бути надійною.

Я пообіцяв віддати свого УАЗа, та коли механіки його подивилися, з’ясувалося, що потребується час для ремонту. А хлопцям вже треба їхати з “учебки” в АТО. Тому я подзвонив до друзів у Закарпаття, і вони за добу знайшли у Словаччині і пригнали в Україну надійний позашляховик.

Коли власник авто зі Словаччини почув, що ця машина призначена для українських військових, то придбав за власний рахунок і поставив дороговартісну спеціалізовану болотну “гуму” для цього авто. Та з’ясувалося, що ця гума не призначена для асфальту, тільки для важких дорожніх умов. Закарпатці придбали і подарували ще й звичайні шини, швидко встановили їх і ми відразу поїхали додому. Тобто ми вирішили все за кілька днів буквально, і просто зараз автівка поїде до військового підрозділу. А УАЗ ще за кілька днів ми приведемо до ладу і також передамо військовим”.

Приймав подарунок підполковник Олександр Демчук, депутат Кіровоградської обласної ради і воїн 79-ї бригади. “Війна – це не тільки бойові дії. Солдати живуть таким же життям, мають ті ж потреби, як і інші люди – так само хворіють, так само потребують харчування і предметів гігієни. Та такі автомобілі також є вкрай потрібними для нас. І для бойових потреб, і для повсякденного життя підрозділу”, розповідає підполковник.

Віктор Демченко далеко не вперше допомагає армії. Бізнесмен купував бронежилети для земляків, виділяв м’ясо для виготовлення більше 100 банок тушенки, яку робили жителі району для солдат-земляків і сало зі свого свинокомплексу, купував цигарки, печиво та іншу необхідну допомогу, яку возить до зони АТО сам і передає з іншими волонтерами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар