На Великодньому Аукціоні у Кіровограді зібрали 360 тис грн (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У середу 8-го квітня у Кіровограді пройшов Шостий Благодійний Аукціон, який традиційно відбувається у нашому місті напередодні великодніх свят. Організатори акції – Кіровоградський обласний художній музей та медіа-група «весь Кіровоград» – зібрали на аукціон 40 лотів та запросили понад сімдесят гостей. Перебіг аукціону транслювало он-лайн «Кіровоградське Інтернет-Телебачення».

Вже традиційно Аукціон проходив у приміщенні Кіровоградського обласного художнього музею. Кошти, зібрані в результаті торгів, а це понад 360 тисяч гривень, будуть спрямовані на купівлю обладнання для потреб пацієнтів Кіровоградського обласного шпиталю, де лікуються і ветерани війни, і поранені внаслідок війни, що триває на Сході нашої країни. За словами головного лікаря госпіталю Геннадія Сябренка, планується придбати у Харкові, у вітчизняного виробника фізіотерапевтичне обладнання, яке буде вже після Великодня публічно передане і встановлене у медичному закладі.

Що стосується лотів, виставлених на торги, то серед них було чимало сюрпризів. По-перше, знову було виставлено лот анонімного автора «Сільський пейзаж», стартова ціна якого склала 2 копійки, а продали роботу за 2000 грн. Так само анонімним був автор роботи «Зимовий пейзаж», якій біля ста років – картина була написана у воєнні або й довоєнні роки – і яку передала на аукціон Олена Надутенко. По-друге, на аукціоні була представлена робота відомого майстра арт-зварювання Євгена Василевського під назвою «Революція», яку передав на аукціон Олег Шрамко, голова обласної спілки фотохудожників, і яку продали за 4500 грн.

М’яко кажучи, не залишила байдужими любителів мистецтва та колекціонерів робота заслуженого художника України Сергія Шаповалова «Будинок піонерів», написана у 2004-му році і надана на аукціон Тимуром та Людмилою Сидоренко. Картина зі стартовою ціною у 3500 гривень виросла до рекордної за всіма мірками суми у 155 тисяч гривень і викликала шквал емоцій та бурхливих оплесків!

Вперше дала твір для аукціону заслужений майстер народної творчості України Лариса Зоріна – її «Великодній натюрморт» прикрасив колекцію лотів і став завершальним акордом у проведенні заходу. Картину придбав на подарунок представникам німецької делегації голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, Лариса Зоріна також створила 12 унікальних картин, які ввійшли до благодійного календаря «Заквітчана пісня», кошти від продажу якого будуть передані родинам полеглих воїнів АТО.

Контактна інформація організаторів Великоднього аукціону:
Вікторія Талашкевич – телефон: 050-321-39-19
Тетяна Ткаченко та Анатолій Кімнатний – телефони:
(0522) 24-56-81, 24-98-37, 22-36-98.

Подивитися, як проходив Аукціон, можна тут.

За матеріалами Кіровоградського Прес-клубу. Фото Олени Карпенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар