Депутат облради Ковальчук про перейменування бібліотеки ім. Гайдара: «Я Тимур і його команда!»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 9 квітня, депутати обласної ради знову повернулися до розгляду питання про перейменування Кіровоградської обласної бібліотеки ім. Гайдара на честь Тараса Шевченка. І знову вони не дослухалися до бажання працівників і відвідувачів закладу – рішення не прийнято. 

Депутати не взяли до уваги слова директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини КОДА Валентини Животовської про те, що ідею переіменування підтримало 92% опитаних кіровоградців, серед них – культурна еліта Кіровоградщини, зокрема викладачі і студенти місцевих вузів.

На противагу їй виступив депутат Микола Ковальчук зі словами: «Я – Тимур і його команда! Я – не сепаратист, а патріот. Я – з роду козаків капловухих. І я проти переіменування. Назвіть мені прізвище хоч одного достойного дитячого письменника України, на честь якого можна назвати бібліотеку? І яке відношення Шевченко мав до дітей?».

Аргумент про те, що однією з перших книг письменника був дитячий «Кобзар», Ковальчук не взяв до уваги. На його думку, рішення про переіменування бібліотеки тягне за собою зайві матеріальні витрати у вигляді зміни документів, планів, печатки, тощо. «На це зараз треба? Поміняємо через 3-5 років, коли у нас з’явиться справжній патріотичний дитячий письменник! – сказав Ковальчук і додав, звертаючись до бібліотекарів, – Треба працювати, а не займатися дурницями. Майте совість і не порушуйте пам’ятники!».

Нагадаємо, на подвір’ї бібліотеки ім. Аркадія Гайдара непорушно стоїть пам’ятник видатному сину українського народу Тарасу Шевченку. А сам Гайдар (Голіков) був не лише дитячим письменником (до речі, писав свої твори, страждаючи від алкоголізму і психічних розладів), а й вбивцею-психопатом (за діагнозами радянських психіатрів) і отримав прізвисько «карателя малих народів» (так його називали мешканці Сибіру, яких Гайдар власноруч розстрілював).

Читайте також:

Обласна дитяча бібліотека з ім’ям видатного… вбивці-психопата

Як Гайдара «підв’язали» до Шевченка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар