Серед депутатів Кіровоградської облради проявилися сепаратисти

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні депутати Кіровоградської обласної ради двічі голосували за підтримку звернення Верховної Ради про визнання Росії країни-агресором, бо з першого разу їм не вдалося набрати необхідну кількість голосів. 

Зокрема, проти виступив депутат від Комуністичної партії Всеволод Мошнягул. Після першої спроби голосування він сказав: «Я думаю, що винних за війну в Україні треба шукати не за кордоном, а у нас в країні. І вони рано чи пізно понесуть відповідальність. Якби вони перейшли кордон, то вони були б агресором, а так вони допомагають людям».

Депутат Володимир Арсірій, який сам пройшов війну в Афганістані, звернувся до колег зі словами: «У цій залі лише 4-5 осіб уявляють, що таке війна і тримали зброю в руках. Ви всі зараз повинні дякувати тим хлопцям, які воюють на сході і захищають нас від агресора. Бо якщо цей агресор прийде сюди, то половина з вас одразу втече за кордон!».

Також депутати говорили про те, що в Кіровограді знаходиться третій полк, який один з найкращих підрозділів в пострадянському просторі. Вони з перших днів агресії воюють на сході і несуть непомірні втрати. То ж з ким вони воюють? З якимись добровольцями незрозумілими? Таку війну і тактику можуть вести лише професійні військові – російські військові.

Звернувся до депутатів і голова ОДА Сергій Кузьменко: «На сході України вже загинуло 112 наших земляків. За 10 років війни в Афганістані Кіровоградщина втратила приблизно таку ж кількість військових, як за рік війни з Росією. Якщо ми тут, на місцях, не говоритимемо про те, що у нас є факт зовнішнього втручання, то як і чому це має робити світова спільнота? Я розумію, що в кожного з вас своя політична і життєва позиція, але зараз треба думати про країну».

Після патріотичних звернень кількох депутатів, члени обласної ради таки підтримали звернення Верховної Ради про визнання Росії країною-агресором.

Довідка.
МОШНЯГУЛ Всеволод Васильович. Народився 14 березня 1943 року, проживає у м. Кіровограді, заступник голови Наглядової ради публічного акціонерного товариства “Кіровоградграніт”, обраний по багатомандатному виборчому округу від Кіровоградської обласної організації Комуністичної партії України, голова депутатської фракції Комуністичної партії України, голова постійної комісії обласної ради з питань праці, соціальної політики, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар