У Бобринецькому районі люди самі ремонтують дорогу від села до райцентру (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Фермери села Олексіївка Бобринецького району вирішили не чекати на допомогу держави, а разом із односельцями взялися за ремонт дороги до райцентру.

«Забравши у нас податок з доходів фізичних осіб, нам передали декілька інших, які, за словами міністра фінансів, мали б принести селам великі гроші. Однак з нерухомості надходжень у сільський бюджет ніяких немає. Продаж алкоголю й тютюну сільську казну не наповнює. Хоча наші аграрії купують тисячі тонн пального, однак від акцизу з роздрібного продажу бензину й інших пально-мастильних матеріалів нам не перепадає й копійки. Про парковки автотранспорту й плату за visit website них в селі взагалі говорити смішно», — каже сільський голова Олексіївки Іван Кравченко, пояснюючи чому в сільському бюджеті немає грошей для ремонту автошляхів.

За відновлення сільської дороги взялися фермери Володимир Рижков, Олексій Цокалов, Сурен Акоп’ян і Василь Супрун. Надали для ремонту трактори, бульдозери, вантажівки і, звичайно, кошти. На цю справу необхідно приблизно 2,5 тонни дизпалива. Автодор надав грейдер і навантажувач, баки яких заправлять аграрії. Іван Кравченко каже, що до наведення ладу на дорозі долучилися не лише землекористувачі та їхні працівники, а вся громада. Обабіч вирубують і вивозять поросль, дорогу ж розширюють на два метри, зверху її встелять не менше, ніж 20-сантиметровим шаром жорстви або піщано-гравієвою сумішшю.

Фото Віталія Москалика

Поширити:

Залишити коментар:

коментар