В Олександрії визначалися, як виглядатиме пам’ятник учасникам АТО (ФОТО)

Прийом робіт на конкурс ескізів пам’ятника АТО в Олександрії закінчиться за два тижні. Про це, зокрема, йшлося сьогодні на засіданні конкурсної комісії, яка займається  даним питанням.

Як наголосив її голова й очільник Олександрійської РДА Андрій Коломійцев, із 29 прийнятих робіт, три будуть доопрацьовані, паралельно прийматимуться нові  проекти і вже за два тижні комісія визначиться, який з них візьмуть за основу. Разом з тим мають узгодити й місце, де в Олександрії встановлять такий пам’ятник.

На доопрацювання йдуть такі роботи:

1. Гавриїл і Марія. Пам’ятник символізує мир, благочинство, розквіт держави и мирне майбуття – Олександр Рибачук, перекладач.

2. Колоски – Олександрійська центральна районна бібліотека ім. Д.І.Чижевського.

3. Солдат прорізаний наскрізь – брати Олександрові, Новая Прага.

З місцем теж поки не визначились. Як  один із можливих варіантів, на комісії пропонували Сквер ім. Ю. Кравченка, парк Піонерів та сквер поблизу ПК «Світлопільський».  За словами Коломійцева, коли з місцем облаштування визначаться остаточно, там встановлять і тимчасовий пам’ятний знак, доки не виготовлять основний пам’ятник.

Нагадуємо, що конкурс на кращий ескіз пам’ятника загиблим воїнам – героям Олександрійщини був оголошений  за ініціативою Олександрійської РДА на початку березня. До участі у ньому запрошувалися учні старших класів місцевих та районних шкіл. А  також громадські  організації та окремі громадяни віком від 14 років. На даний час із 29 робіт 16 подали представники з міста, 13 з  району, з них 17 проектів запропонували діти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар