Кіровоград попрощався з капітаном Юрієм Бутусовим (ФОТО)

Сьогодні, 27 березня, Кіровоградщина попрощалась з командиром групи спеціального призначення 3 окремого полку спецназу капітаном Юрієм Бутусовим.

Прощатися з Героєм прийшов майже весь 3 полк спецпризначення, рідні з Чернігова та близько сотні містян. З Києва провести в останню путь друга приїхав український журналіст, оглядач «Дзеркала тижня» та головний редактор сайту Цензор. нет – Юрій Бутусов.

Командири та побратими ледь стримували сльози, коли прощалися зі спецназівцем.

Юрію Бутусову, який загинув 16 лютого під обстрілами в Дебальцево, 13 березня мало виповнитися 27 років. Він не встиг ще створити власну сім’ю. З найближчих у нього лишилися мама з татом і брат. Проте своє коротке життя капітан Бутусов прожив гідно, загинув – героїчно.

«Молодий перспективний офіцер. Перед ним стелилися всі дороги, випускник академії – відповідальний, дисциплінований, перспективний. Багато хто був впевнений, що генеральський жезл у нього в ранці за плечима. Вірний присязі капітан Бутусов до кінця виконав свій офіцерський обов’язок і загинув як герой. Із підбитого БТРа він витяг двох важкопоранених солдат своєї групи  і, як сказав Довгорук, котрого він витяг із палаючої машини,  він довіку пам’ятатиме кому завдячує життям», – розповів про життя та подвиг Юрія Бутусова  підполковник Микола Поровський.

Після молебну за упокій душі Юрія Бутусова, військові та кіровоградці вшанували полеглого Героя квітами та хвилиною мовчання. Після того траурна хода провела молодого спецназівця в останню путь. Ховатимуть Юрія Бутусова на малій батьківщині – у Чернігові.

27 березня оголошується у Кіровограді Днем жалоби. Вічна пам’ять Герою!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар