Комбат 17-го батальйону: Ми всі одна велика сім’я! (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 25 березня, у Кіровоградській обласній філармонії зібралися майже 400 бійців 17-го окремого мотопіхотного батальйону та їхні сім’ї, представники міського і обласного військкомату, очільники області. Приводом для зустрічі стали урочистості з нагоди вшанування військовослужбовців, які протягом року несли службу в окупованому Донбасі.

17-й батальйон було сформовано 23 квітня минулого року, як перший в області батальйон територіальної оборони. Кілька місяців бійці дислокувалися під Мелітополем, потім були в Щасті, станиці Луганській, Красноталовці, Біловодську, Дебальцево. Останній пункт дислокації «сімнадцятки» – місто Дзержинськ Донецької області. За цей час батальйон втратив чотирьох воїнів, а 41 – отримали поранення. Протягом березня цього року під час демобілізації бійці повернулися додому — на Кіровоградщину.

Дивіться також: “У Кіровограді вшанували подвиг воїнів АТО (ФОТО)

До філармонії їх запросили керівники області, щоб відзначити за самовіддану службу і вручити подяки Обласної ради і облдержадміністрації. Правда, напередодні анонсувалося, що бійцям мають вручити і медалі від Обласної ради. Принаймні, про це говорили самі військові. Але сьогодні медалі замінили квітами і обіцянкою вручити їх згодом.

Попри це зовсім без нагород бійці не залишилися – перед урочистостями у залі філармонії, вони вишикувалися на подвір’ї, де командир батальйону і начальник військової частини оголосили про присвоєння ряду бійців чергових і позачергових військових звань. Також бійцям повідомили, що їхні документи направлено до Центрального військового штабу з метою присвоєння воїнам 17-го батальйону статусу учасників бойових дій.

Зал філармонії ледве вмістив усіх бійців батальйону, їхніх родичів і кіровоградців, бажаючих привітати бійців з демобілізацією. Зі сцени до них звернулися голова обласної ради Олександр Чорноіваненко і голова ОДА Сергій Кузьменко. Привітавши хлопців з поверненням і з закінченням військової служби, очільники області і командир батальйону Олександр Щербина вручили майже 40 бійцям подяки і квіти, також відзначили працівників УМВС, кінологів і двох поварів, які також співпрацювали з батальйоном. Не залишилися без нагород і волонтери, які підтримували бійців на передовій. Їм комбат вручив подяки від імені особового складу батальйону.

Приємно, що про кожного бійця і волонтера, який підіймався на сцену, командир батальйону розказував коротку історію – про досягнення, відзнаки, курйозні моменти. Пригадував жарти в радіоефірі, вилазки в розвідку, зіткнення з російсько-сепаратистськими загонами та багато іншого. І про кожного він говорив, як про рідну і близьку людину. Воно й не дивно, адже дивишся на всіх цих хлопців, юнаків, чоловіків і, без жартів, дідусів і бачиш одну велику і дружну сім’ю.

«Ми тут всі разом воювали. Разом захищали нашу батьківщину. Хтось повернувся живим, а хтось прийняв на себе удар ворога. Ми повинні пам’ятати і підтримувати усіх наших побратимів і їхні сімї. Не забувайте про наших братів Ігіта Гаспаряна, Вадима Харті, Андрія Ільїна, Віталія Костюка і про їхні сім’ї. Приїжджайте, підтримуйте, бо ми всі одна сім’я. Це наші брати, які для нас завжди будуть живими. Вони серед нас і ставтеся до них, як до самих себе», – сказав Олександр Щербина і попросив усіх присутніх вшанувати полеглих побратимів хвилиною мовчання.

До речі, дуже не вистачало на сцені самих родин загиблих героїв. Батьки і матері, вдови і дітки також сиділи в залі, але нікого з них не покликали на сцену, щоб подякувати за їхніх мужніх синів, чоловіків, татусів.

Також під час урочистостей керівники області вручили комбату прапор для 17-го батальйону, виготовлений руками місцевої майстрині Таміли Покутньої. Дівчині і її творінню бійці аплодували стоячи.

Після урочистої частини святкування продовжились запальним концертом, який спеціально для воїнів АТО підготували солісти і колективи обласної філармонії.

Світлана Томашевська, Перша електронна газета. Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар