Одіозна чиновниця отримала нову посаду в ОДА

Колишній директор Департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА Ельза Лещенко, нещодавно звільнена з цієї посади, отримала нову посаду в обласній адміністрації.

Відповідне розпорядження за номером 51-к підписав голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, що Ельза Лещенко за свого багаторічного перебування керівником освітньої галузі області відзначилася низкою корупційних скандалів. «Центр протидії корупції» разом з депутатом Єгором Соболевим оскаржив скандальні закупівлі прокурору Кіровоградської області Панченку Л.І., голові Державної фінансової інспекції України Гордієнку М.Г. та  міністру економічного розвитку і торгівлі України Айварасу Абрамавичасу. Корупцію у сфері держзакупівель у галузі освіти в Кіровоградській області у 2014 році неодноразово висвітлювали журналісти видання «Наші гроші» та журналісти кіровоградських видань.

У березні 2014 року народний депутат України Станіслав Березкін направив депутатське звернення до в.о. прокурора Кіровоградської області по фактам порушення чинного законодавства директором Бобринецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, у травні того ж року – звернення про закупівлю відділом освіти Маловисківської РДА вугілля за завищеною  ціною, що призвело до втрат державним бюджетом 744 тис грн.  4 грудня 2014 року Станіслав Березкін направив відкритого листа до голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, а 24 грудня на адресу голови ОДА надіслано депутатське звернення від народного депутата Станіслава Березкіна.

Після зустрічі міністра освіти і науки України Сергія Квіта з представниками педагогічних колективів та громадських активістів Кіровоградщини одіозну чиновницю було звільнено із займаної посади на підставі її заяви про перехід на іншу роботу. На новій посаді Ельза Лещенко отримає 50% надбавку до посадорого окладу, очевидно, “за високі досягнення у праці або виконання особливо важливої роботи”.

Також за Ельзою Лещенко на новій високій посаді буде збережено п`ятий ранг держслужбовця з відповідними пільгами: право на подовжену відпустку, безоплатне медичне обслуговування, житло з державного фонду, безвідсотковий житловий кредит та підвищену пенсію. Держслужбовці щорічно мають тридцять днів відпустки плюс додаткові дні в залежності від вислуги (до 15 днів) в той час, як більшість українців – двадцять чотири дні,отримують допомогу на оздоровлення. Держслужбовці та їхні рідні користуються безоплатним медичним обслуговуванням – і під час роботи, і після виходу на пенсію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар