На Кіровоградщині директор школи вдарила об стіну восьмикласника (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровоградській області директор школи вдарила об стіну восьмикласника. В результаті дитина отримала струс головного мозку.

Але особливо обурило батьків хлопчика і односельчан те, що цей інцидент намагаються зам’яти і дирекція школи, і керівництво районного управління освіти, і міліція. У справі розбирався кореспондент «Подробностей» Олена Бринза.

Дванадцятирічний Сашко розповідає: місяць тому в цьому коридорі він штовхнув першокласницю на очах директора школи. Реакція від неї пішла – негайно.  “Вона мене бере за шкірку, так сюди і три рази про цей і я головою вдарився”, – говорить Саша Бригадир, учень 8 класу Новопразького навчально-виховного комплексу.

Того дня хлопчик відпросився зі школи і два дні проспав вдома. Про інцидент відразу розповісти дорослим – побоявся.  “Три дні голова ззаду боліла і очі”, – розповідає Саша.

Батько Саші пригадує: “Два дні дружина каже йому: Саша пішли в школу, вставай в школу. Він каже: мама, я хочу спати. Вона ж знову: Саша, йди поїж. – Мама, я хочу спати. Тоді вже викликали швидку допомогу, відвезли до районної лікарні, там вже лікар дав висновок”.

Папа хлопчика показує висновок лікаря. Діагноз – струс головного мозку. Там, у лікарні, хлопчик і розповів про те, що трапилося. А ось директор школи, стверджують батьки та односельці, щоб зам’яти інцидент, почала погрожувати їм та їхнім дітям.

“Прийшла до них у клас Лариса Олександрівна і сказала: хлопці, якщо ви не скажете, що це ви його тут в парку побили, я вас вижену зі школи. Діти бояться”, – говорить Тетяна Гребенченко, мешканка селища Нова Прага.

“Отримати коментар у директора школи Лариси Метленко ми намагалися впродовж двох днів. На робочому місці її немає, на телефонні дзвінки вона не відповідає”, – говорить Олена Бринза, кореспондент.

За фактом інциденту майже місяць працювала комісія з Олександрійського районного управління освіти. Але тут, хоч і знали про приїзд знімальної групи, спілкуватися ні начальник, ні заступник не захотіли.

Але ось письмові висновки районної комісії знайшлися в Департаменті освіти Кіровоградської облдержадміністрації. Хоча відразу тут стверджували, що про інцидент чують вперше. У документі чорним по білому написано, хлопчик з неблагополучної сім’ї, медичних висновків немає, факти тиску на батьків і дітей не підтвердилися.

“Вони повинні були повідомити нам про це питання. Вони не повідомили нам. І взагалі не було інформації. Хапати? Штовхати? Не має права жоден керівник, жоден вчитель. Ви ж це розумієте”, – говорить Віктор Переверзєв, заступник директора Департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА.

За фактом інциденту проводить перевірку і районна міліція. Батьки стверджують, дільничний до них приїжджав один раз і теж вимагав не піднімати шум.

“Ви кажете, що у дитини є довідка струсу головного мозку. Я в даний час це чую вперше, так як будь-яких матеріалів, документів ніхто не давав, що у дитини є які-небудь тілесні ушкодження”, – говорити Антон Кранг, в.о. начальника Олександрійського районного відділення міліції.

Батько хлопчика запевняє, він хоче тільки одного, щоб директор школи і представники райвно перестали тиснути на його сім’ю і вибачилися перед сином за грубість.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар