Депутат від Кіровоградщини відкликав свій скандальний законопроект (ВІДЕО)

Законопроект, за появу якого народного депутата від “Блоку Петра Порошенка” кіровоградця Костянтина Яриніча звинувачували до приналежності до “фармацевтичної мафії”, разом з іншими законопроектами-клонами, було відкликано їх авторами.

Про заробіток на крові, корупційні схеми у міністерстві охорони здоров`я і скандальні законопроекти-клони, які після широкого суспільного розголосу відкликають їх номінальні автори, йдеться у сюжеті програми ТСН телеканала “1+1”.

Нагадаємо, що представники пацієнтських та антикорупційних організацій у відкритому зверненні до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана стверджували, що передача закупівель міжнародним організаціям на межі зриву. Було зареєстровано 6 законопроектів, які врегульовують ті самі норми та були створені виключно для затягування процесу, йдеться у листі. Загальна сума, на яку планується передати закупівлі ліків, становить приблизно 1,1 млрд. гривень.

Законопроекти-клони внесені до Верховної ради власником фармацевтичної компанії «Дарниця» Глібом Загорієм, його колишньою працівницею Олександрою Павленко, Олександром Третьяковим , Ігором Алексєєвим та Олександром Дроздиком. Два інші законопроекти-клони зареєстрівали депутатами І.Сисоєнко та кіровоградський депутат Костянтин Яринич (N2150-2 та N2151-2).

З властивостей файлів усіх цих законопроектів, завантажених на сайт Ради, можна навіть визначити прізвище одного й того ж автора документів – юриста фірми «Арцингер» Ольги Святенько.

«Мета появи цих законопроектів одна – затягнути процес передачі закупівель міжнародним організаціям та зірвати його – стверджує Віталій Шабунін, голова правління «Центру протидії корупції». – Передача закупівель повинна відбутися не пізніше березня, щоб ліки були придбані вчасно. Затягування ж процесу голосування у Раді дасть можливість залишити всі корупційні схеми, які існують в МОЗі під час проведення закупівель та знову заробляти на хворих людях з фармацевтичної мафії».

Сам народний депутат Костянтин Яриніч на своїй сторінці у Facebook заперечує участь у змові, у чому авторів скандальних законопроектів звинувачували горомадські активісти: “Як я уже повідомляв, було зареєстровано узгоджений законопроект щодо закупівлі медичних препаратів. Я думаю, що плідна спільна співпраця, довгі обговорення і те, що ми все ж знайшли спільне рішення – це достойна відповідь тим, хто намагався створити сенсацію на порожньому місці і підозрював, що у Верховній Раді утворилась ціла медична мафія. Майже два тижні велася масована інформаційна атака на авторів альтернативних законопроектів, що регулюють дане питання. Але, незважаючи на брудні технології та порожні звинувачення, ми увесь цей час, щодня проводили зустрічі для обговорення розбіжностей у законопроектах та знаходження спільного знаменника”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар