Одеса і Миколаїв попрощалися з кіровоградським моряком (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Траурна процесія пройшла по живому коридору з одеситів і військовослужбовців. Досвідчені бійці, справжні патріоти України, 33-річний старший сержант Олександр Стрелюк і 29-річний мічман Олег Стороженко разом з побратимами в минулому році вийшли з окупованого Криму.

4 березня в Одесі відбулася траурна церемонія прощання з двома військовими моряками, які загинули під час бойових дій на Сході, 29-річним мічманом Олегом Стороженком з Кіровоградщини і 33-річним старшим сержантом Олександром Стрелюком з Херсону.

Як повідомляє Сегодня.ua, Бійці загинули 2 березня в Донецькій області під Маріуполем. Під час розвідки солдати потрапили в засідку: один з них загинув в бою, інший – дорогою в госпіталь.

До відправки на Схід хлопці служили у спеціальному загоні по боротьбі з підводними диверсійними силами, брали участь в анти піратській операції в Аденській затоці у складі екіпажу “Гетьмана Сагайдачного”. До початку війни з Росією, їхній загін базувався в Криму, а після окупації півострова – підводний спецназ передислокували в Одесу.

Одесити прощалися з Героями під час панахиди в Будинку офіцерів і ходи вулицею Пироговською. Багато людей проводжали бійців в останню путь, стоячи на колінах.

Після траурної церемонії катафалк з тілами воїнів вирушив до Херсона і Кіровограда через миколаївську трасу. Кілька сотень миколаївців з прапорами України зустріли катафалк на Варварівському мосту. Багато городян стояли на колінах. Потім траурна церемонія попрямувала по Великій Морській до вулиці Радянської. Про це повідомляють «Миколаївські новини».

Сьогодні, 5 березня, зі Стороженком та Стрелюком прощаються в їхніх рідних містах – у Бобринці і Херсоні.

Їх обох представили до державних нагород. А голова Одеської ОДА вирішив купити сім’ям Героїв по двохкімнатній квартирі в Одесі.

За матеріалами сайтів Сегодня.ua«Миколаївські новини», ТСН.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар