Кіровоградці поговорили про важку долю повій (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 3 березня, у Міжнародний день захисту прав секс-працівників представниця КОВ БО «Всеукраїнська Ліга «Легалайф» Наталія Ісаєва вийшла на центральну площу Кіровограда, щоб привернути увагу громадськості до проблеми працівників секс-індустрії. 

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, з собою жінка принесла творчі роботи, створені місцевими повіями, та червоні парасольки – символ захисту від насильства.

Як зазначила Наталія Ісаєва, її мета – захистити секс-працівниць Кіровоградщини, які страждають від жорстокого поводження клієнтів, здирництва і «кришування» правоохоронців, тиску суспільства.

За її словами, найбільше секс-працівниці піддаються порушенням прав з боку правоохоронних органів. «Варто жінці один раз потрапити в базу осіб, які займаються проституцією, її потім використовуватимуть для виконання планів по складанню протоколів. Міліціонери складають на таких жінок «липові» протоколи, підроблюють підписи. Коли секс-працівниця звертається до міліції, щоб зареєструвати заяву про жорстоке порушення з боку клієнта, їй відмовляють – кажуть «сама винна!». У Кіровограді був випадок, коли клієнт привіз дівчину додому і почав стріляти їй по ногах. Вона ледве врятувалася, втекла, прибігла в міліцію. А там їй відмовили в наданні допомоги. Тоді ми звернулися до правозахисників і всі разом змусили міліціонерів прийняти заяву секс-працівниці», – розповідає Наталія Ісаєва.

Вона стверджує, що кожна десята жінка з секс-індустрії піддавалася фізичному насильству (побиттю, зґвалтуванню) з боку співробітників правоохоронних органів.

За словами Наталії Ісаєвої, в Кіровограді на обліку в правоохоронних органах перебуває 20 секс-працівниць, а в області їх налічується близько 7 тисяч. Але загалом їх набагато більше – правоохоронці не реєструють жінок, спійманих «на гарячому», в обмін на плату. Вартість такого «кришування» становить від 100 грн. з особи.

Організатор акції запевняє – все, що потрібно секс-працівницям, це справедливе ставлення з боку суспільства, дотримання їхніх звичайних людських прав, доступ до якісного медичного обслуговування.

«Працівники сфери сексуальних послуг згодні на реєстрацію, згодні платити податки, проходити обов’язкове медичне обстеження, лише б до них ставилися, як до людей», – підсумовує Наталія Ісаєва.

Після «мітингу однієї людини» на площу Героїв Майдану вийшли члени ГО «Пробудження», які виступають проти секс-індустрії як такої та легалізації її працівників.

«У цей час, коли наша Україна переживає не найкращі часи, секс-працівники виходять відстоювати Власні права на площі Героїв Майдану! – зазначив голова «Пробудження» Сергій Костенко. – Моя думка така: якщо ми хочемо відродити та побудувати сильну, вільну та незалежну державу, то таких людей та акцій взагалі не має бути. Я хочу бачити в нашій державі лише повноцінні родини, хочу бачити здорове молоде покоління! І головне щоб це молоде покоління було здорове, як в маральному, так і в фізичному плані! Але ніяких секс-працівників!».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар