Легендарного екс-ректора КДПУ нагороджено почесною відзнакою (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 23 лютого, на Вченій Раді КДПУ ім. В. Винниченка нагородили легендарного екс-ректора університету Олега Поляруша нагородили почесною відзнакою Кіровоградської міської ради.

Про це повідомив кореспондент Першої електронної.

Почесну відзнаку Олегу Полярушу вручив секретар міської ради Іван Марковський, який  зауважив: “Ректорів колишніх не буває”.

Нагородити відзнакою міської ради «За заслуги» І ступеня відомого літературознавця та ректора педагогічного університету, професора кафедри української літератури, кандидата філолгічних наук на сесії міської ради погодили члени виконавчого комітету за поданням відділу кадрової роботи. Нагороду вручено за вагомий особистий внесок у розвиток вищої освіти і науки України, формування інтелектуального потенціалу молоді, підготовку висококваліфікованих спеціалістів для регіону та з нагоди 75-річчя від дня народження.

Олег Євгенович протягом шести років працював у кіровоградському педінституті старшим викладачем, деканом, проректором, а з 1978 року чверть століття обіймав посаду ректора. За його керівництва невеликий провінційний вищий навчальний заклад  перетворився на потужний науково-педагогічний центр. Саме за його керівництва навчальний заклад отримав статус педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Олег Поляруш — відомий дослідник творчості О. Довженка та проблем сучасного літературного процесу, автор наукових робіт з цієї проблематики. Нагороджений орденами «Знак Пошани», «За заслуги» III ст.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар