Олександрійські майстри автосервісу ремонтують військову техніку на передовій

Двоє олександрійців поїхали на передову ремонтувати військову техніку.

Володимир Малишев та Олександр Троцюк – звичайні автомайстри з Олександрії, де мають власний автосервіс. У складний для держави час не змогли залишитися осторонь, тому віднедавна – на фронті. Але не як військові, а як звичайні автомеханіки, без жодного захисту, ремонтують техніку для 80 аеромобільної бригади та 17 кіровоградського батальйону. Називають себе ще й активістами Громадського об’єднання «Ніхто крім нас».

«Відновленням техніки для військових Володя і Саша займаються давно, ледь не з перших днів. Починали з ремонту БТРів, які доставлялися в Олександрію, а потім для себе прийняли рішення їхати на передову. Нічого й не боялися, та й не хотіли сидіти склавши руки», – розповідає лідер Координаційного центру волонтерів м. Олександрії Ірина Кабанова.

«На передовій, – як зізнаються самі автомеханіки, – перші машини на колеса ставили за 2 -3 години. – А потім працювали вже в більш прискореному режимі. За добу ремонтуємо мінімум 5-7 одиниць техніки, хоч робити це у фронтових умовах дуже складно. Працюємо навіть вночі. В основному відновлюємо старі ЗІЛи , ГАЗони. КАМАЗи. На запчастини вже витратили понад 60 тис грн – особисті та благодійні кошти зібрані небайдужими олександрійцями».

Та й по суті не важливо, який автомобіль потрапить до рук майстрів-волонтерів. І Володимир, і Олександр добре розбираються в легкових, вантажних, та навіть військових машинах. Дуже важливо, що вміють хлопці й перебрати чи замінити запчастини, перевірити їх справність, загалом вдосконалити транспорт. Одним словом, дарують техніці друге життя.

Учора Володя й Саша вчергове поїхали на передову, щоб зайнятися такою важливою і необхідною «фронтовою справою», скільки там пробудуть – невідомо. Інколи тиждень чи два, а то й більше. Головне, що й надалі вони готові працювати і підтримувати наших на передовій.

До речі, днями майстри-волонтери відновили автомобіль «швидкої допомоги» та КАМАЗ, які на даний момент прямують на схід з медикаментами для шпиталів у Артемівську, Дзерджинську та Дебальцевому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар