«Українська весна» їде до Слов’янська, Краматорська, Сєвєродонецька (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Київ, 27 лютого 2014 року – 1 березня у Слов’янську, Краматорську та Сєвєродонецьку відбудеться літературно-музичний фестиваль «Українська весна» за участю відомих українських культурних діячів. 

Про це повідомляє сайт uacrisis.org

«В Україні весь час існував стереотип, що Донбас – це не українська територія, що це біля пляма, на яку не варто звертати увагу. Однак це  велика дурниця і помилка, яку ще не пізно виправити. Фестиваль “Українська весна” спрямований саме на це», – заявив під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі письменник, поет, ініціатор фестивалю “Українська весна”, Сергій Жадан.

За словами лідера гурту “Kozak System” Івана Леньо, одного з учасників фестивалю, у той час як в Україні проходить військова мобілізація, нарешті починається мобілізація культурна «Прикро, що лише зараз митці почали розуміти, що Донбас потрібно рятувати. Але краще пізно, ніж ніколи», – додав лідер гурту “Kozak System”.

За словами ще одного учасника гурту “Kozak System” Володимира Шерстюка, українці зі своєю культурою можуть бути в авангарді європейської культури. Для цього їм треба дати зрозуміти, що європейська культура походить саме з українських земель. «Коли ми приїдемо під час фестивалю в Донецьку і Луганську області і зіграємо те, що ми зазвичай граємо, люди зможуть відчути і усвідомити, хто такий сучасний українець. І що це геть не те, про що говорить російське телебачення», – додав пан Володимир.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар