Кіровоградці виступили проти незаконної забудови Лісопаркової зони (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 27 січня, кіровоградці зібралися під стінами кіровоградської міськради, щоб висловити свій протест проти незаконної забудови Лісопаркової зони. 

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, участь у мітингу взяло близько сорока осіб, з-поміж яких чимало журналістів.

Ігор Погасій, юрист з ініціативної групи, показав громаді стос документів, які за його твердженням, засвідчують незаконність забудови Лісопаркової неправомірним рішенням колишнього головного архітектора міста Григорія Литвина. До речі, на сьогоднішній сесії міськради Григорій Литвин призначений на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади.

Також під час мітингу ініціативна група підписала звернення до депутатів кіровоградської міськради, в якому вимагає від місцевої влади повернути Лісопаркову зону до її природного стану та не допустити Литвина на посаду заступника міського голови.

Розслідуванням стосовно законності забудови Лісопаркової зони вже займається прокуратура.

«Пред’явлено позов про визнання незаконним акту на право приватної власності до місцевої жительки, будівництво якої розташовано на території Лісопаркової зони. Ми зупинили забудову, яка розпочалася, і зараз займаємося попередженням незаконних забудов у майбутньому. Одна з таких дій – пред’явлення позову про зобов’язання міської ради визначити межі зеленого соснового масиву в районі вулиці Лісопаркової», – прокоментував ситуацію Максим Арсірій, заступник начальника відділу прокуратури Кіровоградської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар