Приватна фірма не хоче віддавати квартиру учаснику АТО? (ДОКУМЕНТИ, ФОТО)

Приватне підприємство у Кіровограді безпідставно вимагає у міської ради однокімнатну квартиру для ведення бізнесу. На захист бізнес-інтересів компанії до міськради прийшли ліфтер і бабуся-сусідка.

Кілька днів тому у мережі Facebook з`явилася інформація, що ліфтери ТОВ “Геркон” збираються разом з жильцями будинку на Полтавській, 28, корпус 2, мітингувати під міською радою.

Сьогодні до приміщення міськради зайшли ліфтер приватної компанії і бабуся, жилець цього будинку. За їх словами, директор ТОВ “Геркон”, що перемогло у конкурсі на обслуговування ліфтового господарства міста, звинувачує секретаря міської ради у тому, що той ніби продав приміщення. Сам директор підприємства, яке зайняло приміщення на невідомих підставах, до міської ради не прийшов.

Начальник управління власності та приватизації комунального майна Олександр Мороз розповів журналісту Першої електронної про ситуацію навколо квартири: “У 2008 році приміщення, що належить міській раді, було здано в оренду підприємству ТОВ “Аста” згідно договору, термін дії якого зсплив наприкінці 2014 року. Це приміщення використовувалось підприємством під ліфтерську. Ця приватна фірма вже не є надавачем послуг, тому офіційно відмовилось від оренди цього приміщення. Підприємство “Геркон” займає це приміщення на незаконних підставах, не має договору з міською радою і не сплачує орендну плату”.

Договір оренди з підприємством “Аста”

За квартиру на Полтавській підприємство сплачувало доволі невеликі кошти

До кінця року орендна плата складала усього 637 грн на місяц

У грудні 2014 року була підписана угода про припинення договору оренди приміщення

Квартира була офіційно передана згідно акту Кіровоградській міській раді

В управлінні власності і приватизації пояснюють: після припинення дії договору у подібних випадках міська рада публікує у пресі пропозицію оренди таких приміщень, тому що приміщення має статус нежитлового приміщення. По факту ж це звичайна однокімнатна квартира. Позиція секретаря міськради Івана Марковського з цього приводу є такою: провести інвентаризацію подібних приміщень (наразі мова йде про 4 квартири), перевести їх у житловий фонд і передати їх у власніть людям, що знаходяться у пільговій черзі на отримання житла, а це воїни АТО, “афганці”, ліквідатори аварії на ЧАЕС та інваліди. В оренду приватним структурам пропонується віддавати приміщення у цокольних поверхах будинків або підвальні приміщення.

Начальник головного управління житлово–комунального господарства Олександр Хачатурян пояснює: підприємству “Геркон” було запропоноване подібне приміщення під оренду. Олександр Мороз уточнює: є відповідне приміщення по вулиці Кропивницького 7, к.2, яке є більшим за площею. Звісно, за оренду підприємству доведеться платити міській раді, укладати відповідний договір. Приватна структура може також орендувати будь-яку квартиру чи офісне приміщення на законних підставах.

Жителька будинку, яка прийшла підтримати ТОВ “Геркон” у претензіях на безоплатне користування квартирою, що призначена для передачі у власність згідно черги на отримання житла, стверджує категорично: «Я прийшла сюди, бо впевнена, що її продадуть!”.

Ліфтер підприємства, яка прийшла з такою ж вимогою, стверджує: “Квартиру хоче продати Марковський. Нам так сказав наш директор, Олег Слінченко”.

Секретар міської ради Іван Марковський бачить суть конфлікту у тому, що ТОВ “Геркон” перемогло у відкритому конкурсі на обслуговування ліфтів у тому числі і завдяки тому, що заявило про наявність матеріально-технічної бази та приміщень для персоналу. Відповідно, має забезпечити працівників відповідними приміщеннями. Предмету для суперечки як такого не існує, як і жодних прав на цю квартиру у ліфтрової компанії, саме тому керівництво “Геркону” напряму офіційно не звертається до міської ради з цього приводу. “Зараз віддавати квартири приватним компаніям, коли в Кіровограді практично не будується нове житло, а люди стоять в чергах по багато років, є неприпустимою роскішшю. Скоріше за все саме цю квартиру отримає сім’я учасника АТО”.

Директор підприємства, Олег Слінченко у розмові з журналістом Першої електронної заперечив, що працівник підприємства був присутній сьогодні у міськраді, заявив, що виконує припис на звільнення приміщення (що заперечують працівники управління власності) та не висуває вимог чи претензій до міської ради.

Наразі квартира не може бути передана у власність згідно черги на отримання житла, тому що ТОВ “Геркон” приміщення не звільняє, повідомили Першій електронній в управлінні власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар