Мешканець Голованівська придбав будинок екс-президента Януковича

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Приватний будинок біглого екс-президента України Віктора Януковича на Оболонській набережній восени переоформили на нового власника. Ним став Ростом’ян Артур Хачатурович з Голованівська (Кіровоградська область). 

Про це свідчать дані з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, повідомляють “Наші гроші”.

Договір купівлі-продажу був укладений 2 жовтня 2014 р. і посвідчений нотаріусом Альоною Петріцькою. Згідно з документами, знайденими минулої зими в «Межигір’ї», вона у якості нотаріуса обслуговувала фірми межигірської групи. Відомості про державну реєстрацію обтяжень відсутні, тобто арешт на майно не накладений.

До жовтня земля і будинок на набережній були оформлені на ТОВ «Київбуджитло». Незмінним власником цієї компанії є ТОВ «Дом Лесника», на який також була оформлена земля під маєток в Сухолуччі – мисливських угіддях Януковича у Дніпровсько-Тетерівському лісгоспі. Цей же «Дом Лесника» займався постачанням коштовних матеріалів для розбудови Межигір’я.

Щодо нового власника будинку на Оболонській набережній, то він також пов’язаний з мисливським оточенням екс-президента. За даними «Наших Грошей» Артур Ростом’ян тривалий час був приписаний по вул. Радянській у селищі Голованівськ, але сусіди вже давно його не бачили ні в квартирі, ні у селищі.

 До речі, мешкав він в одному будинку й сусідній квартирі з Вачаганом Ростомяном – місцевим підприємцем і співзасновником ТОВ «Мисливсько-рибальський клуб «Ярик».

Цей мисливський клуб Вачаган Ростомян створив разом з генерал-майором Костянтином Сапком, кількаразовим очільником Головного управління МВС у Київській області, у тому числі епохи Віктора Януковича. Ім’я сина Сапка, Костянтина Сапка, фігурує у списку президентського мисливського клубу «Кедр», того самого, на який у 2012 р. оформили 30 тис га вже згаданого вище Сухолуччя.

Нагадаємо, на Оболонській набережній екс-президенту також належить квартира у будинку 15/5. В ній Янукович офіційно був прописаний ще до обрання президентом. Після того, як він переїхав до Межигір’я, помешкання продовжували утримувати за рахунок «Танталіту». Після втечі Януковича квартиру опломбувала прокуратура.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар