Шестеро бійців 34-го батальйону – в Артемівському СІЗО, один – у полоні

СБУ затримала шістьох добровольців 34-го батальйону територіальної оборони «Батьківщина», які несли службу на блокпості біля Констянтинівки Донецької області, за звинуваченням у вимаганні.

Про це Першій електронній газеті повідомив один з волонтерів Всеукраїнської громадської організації «Українська варта» Борис Смалиус.

За його словами, подія сталася ще напочатку грудня і нічого серйозного бійцям не загрожує. “Є вірогідність того, що їх скоро відпустять. А от одному з добровольців 34-го батальйону пощастило менше – нещодавно його взяли в полон терористи”, – зазначив Смалиус.

Як повідомляє сайт «Перший соціальний портал» причина затримання кіровоградських військових – непорозуміння з місцевим бізнесменом. Добровольці звернулись за допомогою у забезпеченні вояків до констянтинівських чиновників й меценатів, зокрема до керівника КП «СЕЗ» Сергія Гонтаренка. Останнього місцеві журналісти й активісти звинувачують у активній підтримці бойовиків «ДНР», забезпеченні харчуванням та будматеріалами їхніх укріпрайонів та блокпостів. Прохання Олександра Ткача про допомогу Гонтаренко сприйняв як «вимагання» й звернувся до СБУ, що й стало приводом для затримання.

Родичі затриманих переконують, що добровольців витягнули прямо з окопів, відвезли на суд до Краматорська й кинули за ґрати Артемівського СІЗО. Там їх нібито жорстоко катують та б’ють, вибиваючи необхідні покази. Чоловіки сильно травмовані, у Головка – зламані ребра.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар