Слухачі Вищої народної школи «пережили» найбільші пожежі Єлисаветграда (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Слухачі «Вищої народної школи» відвідали пожежно-технічну виставку управління ДСНС в Кіровоградській області.

Гості з надзвичайним інтересом ознайомилися з історією пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини, з першими згадками про пожежні обози та найбільші пожежі, що переживав Єлисаветград у позаминулому столітті.

У залі техніки та служби гості музею детальніше дізналися про технічне оснащення служби порятунку, бойове озброєння рятувальників та шлях вдосконалення пожежних автомобілів. Екскурсовод Оксана Мачак ознайомила присутніх із залою профілактики, де знаходяться зразки вражених вогнем побутових приладів, діорами, які демонструють джерела загоряння в квартирі тощо.

У народній школі існує група краєзнавства, саме її слухачам найбільше кортіло дізналися про діяльність пожежно-технічної виставки тож вони одразу знайшли час для екскурсії, повідомляє Першій електронній прес-служба управління ДСНС в області.

Слухачі народної школи були приємно вражені експозицією та корисною інформацією, отриманою під час відвідування. Більшість гостей запевнили, що обов’язково навідаються у гості до рятувальників ще раз, але вже разом з онуками та правнуками.

Для розширення світогляду та знань про навколишній світ не існує вікових обмежень. Саме таким принципом керуються учасники громадської організації «Вища народна школа». Більшість її слухачів мають за плечима неабиякий життєвий досвід, проте це не заважає збиратися на лекціях з психології, краєзнавства та інших дисциплін, проводити творчі зустрічі та займатися саморозвитком…

Поширити:

Залишити коментар:

коментар