Під Кіровоградом може з’явитися сонячна електростанція

Землевпорядники Кіровоградщини розпочали роботу щодо виділення земельних ділянок площею майже 70 га для зведення індустріальних парків «Кіровоградський» та «Єлисаветградський».

Публічне акціонерне товариство «Гідросила» виступило ініціатором зведення «Кіровоградського» парку, який розміститься на площі 28 гектарів. Тут передбачено спорудження цехів для ливарного і хімічного виробництва, машинобудування, металообробки, виробництва будівельних матеріалів, тари тощо.

На території колишнього військового аеродрому «Канатове» планується облаштувати парк «Єлисаветградський». На максимальній площі буде організовано переробку сільськогосподарської продукції. Крім того, інвестори пропонують на площі 200-250 га збудувати сонячну електростанцію, яка забезпечить 100-150 МВатт чистої енергії.

«Організація індустріальних парків в обласному центрі допоможе місцевій владі підвищити економічну привабливість регіону, а інвесторові – здешевити ведення бізнесу до 40 відсотків. Спорудження індустріальних парків, у яких будуть створені всі умови для діяльності інвесторів – один з найважливіших чинників у посиленні інвестиційної привабливості Кіровоградщини», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Олександр Чернявський.

Нагадаємо, на початку жовтня повідомлялося, що проблема передачі цілісного майнового комплексу колишнього військового аеродрому Канатове на баланс області досі не вирішена.

За матеріалами Урядового порталу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар