Нардеп пропонує ліквідувати Кіровоградську область

Народний депутат В’ячеслав Кутовий подав на розгляд законопроект № 3373, яким пропонує парламенту створити Державний реєстр адміністративно – територіальних одиниць.

Проект зареєстрований у ВР 8 жовтня.

Документ регламентує, що адміністративно-територіальні одиниці мають закріплену за ними територію. Відомості про них пропонується включати до Держреєстру, який формується і ведеться спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань регіонального розвитку. Також пропонується відомості, що містяться в реєстрі, розміщувати у відкритому доступі в Інтернет.

Крім цього, документ передбачає упорядкування та організацію адміністративно – територіальних одиниць України. Зокрема , автор законопроекту пропонує позначити, що до складу адміністративно-територіального устрою України входять областей 19. У законопроекті Кутового виключені Івано-Франківська , Київська , Кіровоградська , Луганська та Львівська області, а в інші області жодні зміни не внесені.

У пояснювальній записці автор пояснює необхідність прийняття законопроекту тим , що законодавча база з регулювання питань, пов’язаних з адміністративно – територіальним устроєм , є застарілою .

Нагадаємо, чинний територіальний устрій України включає 24 області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар