Працівники Добровеличківського району зможуть отримати службове житло

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За втручання прокуратури Добровеличківського району скасовано незаконне рішення районної ради, яким закріплено право на отримання службового житла виключно за працівниками медичної галузі.

Зокрема, рішенням двадцять третьої сесії Добровеличківської районної ради, не зважаючи на висунуті прокурором району при голосуванні заперечення, затверджено Положення про службове житло в новій редакції, згідно якого право на отримання службового житла мають виключно працівники медичної галузі.

Проте, відповідно до законодавства перелік категорій працівників, яким може бути надано службові жилі приміщення передбачає право на отримання службового житла для працівників житлово-комунального, лісового господарства, освіти, охорони здоров’я, військовослужбовців, медицини та ряду інших.

Таким чином, з прийняттям вказаного положення радою допущено грубе порушення норм Конституції України та житлового законодавства.

З метою оперативного реагування на незаконне рішення, прокуратурою подано позов до Кіровоградського окружного адміністративного суду.

За результатами судового розгляду позов прокурора задоволено у повному обсязі, рішення районної ради визнано незаконним та скасовано.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар