Кому вибори, а вільшанцям – дірка від Бублика

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

«Крига скресла…» – улюблені слова неповторного Остапа Бендера, який знав 1000 і один спосіб відносно чесних способів здійснити задумане. Зі свистком, який дав старт передвиборчим перегонам, «крига скресла» і у виборчих округах. Талановиті і не дуже сини лейтенанта Шмідта посунули по нарізаних, відповідно до якоїсь своєї конвенції, кіровоградських округах нав’язувати виборцям свою безмежну любов.

І що цікаво, ціла армія таких кандидатів у нардепи, зрекрутована із вчорашніх пересічних наших з вами земляків, отримала для себе несподівано широченні можливості – як фінансові,так і адміністративні, щоб гідно презентувати свої таланти.

хабарОдин з таких кандидатів, такий собі двадцятивосьмилітній Ярослав Бублик, стартував на виборах у 100-му окрузі із масштабного заходу в рідній Вільшанці. Скориставшись великим скупченням у кінці вересня – початку жовтня в українському святковому календарі цілої низки визначних дат (День вихователя і працівників дошкільних закладів, День бібліотек, День музики, День ветерана, День вчителя) він скликав усіх вільшанців на центральний майдан селища, щоб щедро осипати їх подарунками. І подав все це густо приправивши патріотичним поривом збору коштів на потреби АТО.

За найскромнішими підрахунками гучне свято обійшлося не менше, як у кілька сотень тисяч гривень. І подив у даному випадку викликає не те, що молодий хлопець, який заробляє собі на життя наданням юридичних послуг і який самовисуванням, по- геройськи, вирішив спробувати свої сили у боротьбі за парламентський значок, відірвав від дружини і двох малесеньких діток із сімейного бюджету кругленьку суму заради примарної перемоги у виборчих перегонах.

Справжнє здивування викликає те, що ті ж вчителі, бібліотекарі і інші працівники бюджетної сфери у Вільшанці, як один прибули на захід. Ой щось підказує, що для цього директорам вільшанських шкіл не достатньо просто по дорозі на роботу прочитати оголошення – запрошення на паркані. Мабуть таки знайшлися такі, що зуміли вчителів переконливо попросити. А такі феєрично дорогі шоу із потужним адмінресурсом у нас в області могла робити, на мою думку, лише одна людина. І вушка тут відомі – ой як стирчать!

Подарунки для електорату (читай – неприхований підкуп) від підпільного вільшанського «Корейка» були ого-го: комп`ютерна техніка, сила – силенна периферійних пристроїв,електрочайники, комплекти спортивних знарядь. Для учасників АТО – ордени(!) обмундирування, кевларові каски, рації. А мобілізований солдат отримав путівку в Трускавецький санаторій, дай бог щоб мав змогу там відпочити. Гарний настрій вільшанцям цього дня створювали справжній Народний артист України і плеяда, як вони себе називають, зірок української естради.

Щоб все-ж не забули хто тут благодєтєль, на майдані щедро розповсюджували агітаційні листівки, з короткою автобіографією та ще більш короткою передвиборчою програмою кандидата в нардепи.

Старт компанії у Бублика був багатообіцяючим для електорату з точки зору потенційного отримання всіляких подарунків ще як мінімум протягом одного місяця. Вільшанці не такі вже і наївні – це добре розуміють, як і здогадуються від кого така несамовита щедрість. Тож, у переважній більшості, на питання «За кого віддасте свій голос?» – посміхаються так і говорять, що знають по справах, хто чого вартий. А подарунки братимуть, – так сказали…

З сайту Весь Кіровоград

Поширити:

Залишити коментар:

коментар