Кіровоградські і дніпропетровські “кіборги” обороняють донецький аеропорт (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Наймасованішу за останній час атаку на летовище відбили напередодні оборонці донецького аеропорту. Військових 3-го полку спецпризначення (Кіровоградська область) та 93-ї механізованої бригади (Дніпропетровська область), котрі протягом кількох місяців під найщільнішим вогнем успішно утримують об’єкт, бойовики вже називають поміж собою “кіборгами”, йдеться в сюжеті ТСН.

Останній великий бій відбувся напередодні. Бойовики атакувати з кількох боків одночасно, використовували танки, працювали артилерією. Перестрілки тривали практично цілий день. Нападники втратили кілька одиниць техніки та відступили.

Краєвиди на летовищі апокаліптичні. Термінали нині фактично зруйновані, довкола розкидана погоріла техніка. Однак над усіма ключовими висотами як знак життя та незламності майорять українські прапори.

Місцеві бійці називають свою територію “Брестською фортецею”. Вони з усіх сил обороняють термінал і злітну смугу летовища, котрі будь-що прагне захопити ворог.

Серед захисників є спецпризначенці кіровоградського полку, котрі вибивали бойовиків із аеропорту та стримували перший штурм чеченських найманців.

“Камаз підбили ще 26 травня. Тоді танків у них ще не було”, – коментує краєвид з вікна терміналу один із бійців 3-го полку.

За час боїв військові здружилися в одне велике товариство та відшліфували взаємодію під час оборони до автоматизму. Аеропорт пробували штурмувати і батальйони бойовиків “Оплот”, “Восток”, і російські десантники, і спецназ ГРУ РФ. Однак всі спроби були невдалими. Вороги поміж собою називають оборонців летовища “кіборгами”, відзначаючи їх надлюдську витривалість і боєздатність.

“Інакше, як братство, я це назвати не можу. Такі поняття, як чини, посади – вони тут нівелюються”, – каже один із бійців 93-ї бригади.

За майже 5 місяців активних обстрілів та безпосередніх бойових зіткнень з ворогом тут не обійшлось без втрат. Майже кожного дня “на велику землю” відправляють поранених товаришів. Водночас завдяки непогано облаштованим позиціям – насамперед окопам та розкиданим по всій території аеропорту бліндажам – великих втрат вдається уникати. Хоча ні набоїв, ні мін, ні реактивних снарядів ворог, атакуючи летовище, не шкодує. Так само, як і бронетехніки та піхоти, котрою із щораз більшою кількістю пробує штурмувати аеропорт.

Ворожі танки та БТРи, переконалися наші хлопці, горять дуже добре. А розрекламовані російські бійці падають від куль так само, як і будь-хто інший. Тому у власних силах перемогти українські військові в Донецьку не сумніваються. Втримати майже розтрощені термінали аеропорту Прокофьєва для них стало справою принциповою. Але допомога – і технікою, і людьми – тут точно би не завадила.

Нагадаємо, майже щоночі терористи обстрілюють донецький аеропорт, який захищають бійці з Кіровоградщини і Дніпропетровщини.

З офіційного сайту ТСН

Поширити:

Залишити коментар:

коментар