В Олександрії увічнили пам’ять загиблого офіцера Євгена Танковського (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Пам’ять справжнього Героя, олександрійця Євгена Танковського сьогодні вшанували у його рідній 17-й школі. Там відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в АТО офіцера-випускника.

34-річного Є. Танковського олександрійці пам’ятатимуть як людину, чиє серце було сповнене добром, щирістю та любов’ю до рідних, товаришів, земляків. Він любив свою малу батьківщину, був привітним, чесним та справедливим, мав багато друзі. Останні роки Євген жив у Кривому Розі, там і працював.

Старший лейтенант Є. Танковський підірвався на міні 5 серпня при виході з оточення біля міста Торез Донецької області. Служив в аеромобільній бригаді гвардійської частини Дніпропетровської області. У зону АТО потрапив по мобілізації з Кривого Рогу. Похований на Верболозівському кладовищі в Олександрії.

11 грудня Євгену виповнилося б 35 років. Він мав певні плани у житті, але їм не судилося збутися. Тепер його увічнено в меморіальній дошці, почесну місію відкриття якої виконала мати бійця – Тетяна Василівна Танковська Про подвиг ціною життя на урочистому відкритті пам’ятного знаку говорили рідні близькі та знайомі Євгена, всі ті, хто цього дня прийшов до стін школи, де він навчався.

З промовою виступили: представники місцевої влади, його колишній вчитель та школярі. Потім пам’ять Героя вшанували хвилиною мовчання. Ім’я Євгена Танковського тепер знає вся Олександрійщина. Діти, не приховуючи хвилювання, зізнаються, що для них він і Герой, і приклад.

Для батьків загиблого – Тетяни та Анатолія Танковських – відкриття меморіальної дошки в ім’я світлої пам’яті сина – важливий захід, адже його основна ідеологічна мета – патріотичне виховання сучасної молоді і в подальшому – нових прийдешніх поколінь.

– Не менш значима і пам’ять людських сердець, – зі сльозами на очах каже мама Героя. А також жінка розповідає, що після смерті сина почали оформлення статусу сім’ї загиблого. Цей процес триває й досі. Лише тиждень тому Олександрійський військкомат передав до Кіровограда, а ті – до Києва, документи про його участь в АТО. Коли приймуть рішення про присвоєння статусу, батьки не знають – повідомляє кореспондент Першої електронної. Але говорять, що це питання знаходиться під постійним контролем прокуратури, де їм пообіцяли, що зволікати не будуть.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар