25-річний хлопець вкрав з храму Євангеліє і 16 гривень

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Зірвавши навісний замок, 25-річний безбожник уночі викрав Євангеліє та скриньку для зберігання церковної утварі, вироби з срібла і гроші, залишені вірянами в якості пожертви, у сумі 16 гривень.

Подія сталася на вихідних. Перехожі, йдучи повз церкву, звернули увагу на зламаний замок і викликали працівників міліції.

З’ясувавши, що з приміщення церкви зникли деякі цінності, правоохоронці якнайшвидше розпочали пошуки підозрюваної особи.

А тим часом злодій ще з ночі полишив територію села. Зловмисник вирушив до Кіровограда, де, продавши частину крадених виробів зі срібла, за два дні встиг відвідати кілька розважальних закладів. Повернувшись до населеного пункту, він оселився у будинку своєї родички. Однак усі заходи «перестороги» не допомогли йому сховатися від пильної уваги оперативників.

Після їх візиту чоловік не лише втратив спокій, а й залучив в якості «захисника» власну родичку. Навіть після того, як в городі її садиби розшуковцями було знайдено закопаним викрадене з релігійної споруди Євангеліє, жінка щосили лементувала та «сипала» звинуваченнями на адресу всіх, хто міг сприяти «переїзду» родича за ґрати.

За ці дії підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Раніше він вже притягувався до відповідальності за крадіжку, грабіж та розбійний напад.

СГЗ УМВС в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар