Тисячі кіровоградців попрощалися з воїном-шахтарем, який загинув в АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградці провели в останню путь начальника інженерної служби військової частини – польова пошта В 2336, капітана Кулигіна Олега Борисовича. Герой загинув 14 вересня 2014 року в зоні АТО.

Попрощатися з захисником, загиблим за суверенітет і незалежність України, зібралися тисячі людей: товариші по службі, колеги-шахтарі, очільники міста й області, мешканці Кіровограда.

Олег Кулигін добровільно написав рапорт про мобілізацію і був призваний до лав ЗСУ у березні, а вже в квітні одним із перших прибув до зони АТО. А загинув 43-річний герой під час оборони стратегічно важливого об’єкта – Донецького аеропорту.

На громадянській панахиді зі словами співчуття виступили голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук.

«Прикро те, що насправді ми хоронимо найкращих. Єдине чого боюсь сьогодні, що ми можемо збайдужіти і заспокоїтися, – зазначила перед зібранням Віта Атаманчук.

Директор шахти «Інгульська» ДП «СхідГЗК» Равіль Агліулін розповів про трудові будні та професійні досягнення Олега Борисовича Кулигіна, підкресливши, що герой і мирному житті старався завжди бути першим, добросовісно і старанно виконувати свої професійні обов’язки. За майже 19 років роботи він пройшов робітничий шлях від гірничого майстра до начальника підземної дільниці. Нагороджений почесним знаком «Шахтарська слава ІІІ ступеню».

Як сказав під час панахиди в.о. начальника військової частини Андрій Неживий, Герой не словами, а ділом довів, що є патріотом, який любить свій народ і свою країну, не шкодуючи себе, виконував поставлені бойові завдання. Був справжнім чоловіком, яким можуть гордитися рідні. Особливо – його сини.

У Героя залишилась дружина та двоє синів.

Поховають Кулигіна Олега Борисовича на Алеї слави Рівнянського кладовища.

18 вересня оголошено в Кіровограді Днем жалоби.

Вічна Слава Герою!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар