Могильник із токсичними відходами під Світловодськом очистять за місяць-півтора (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Десятки років у могильнику, що знаходиться неподалік Світловодська, зберігаються відходи гальванічного виробництва колишнього заводу «Калькулятор» та нині частково функціонуючого заводу «Чистих металів».

Як вже повідомляла «Перша електронна», з липня поточного року доступ на очищення бункерів від токсичних відходів отримало дніпропетровське ТОВ «Укрвторутилізація», що має ліцензію на вилучення та перевезення подібних вантажів до місць їхньої утилізації, у даному випадку – до спеціалізованого підприємства в Запоріжжі.

Сьогодні могильник відвідали заступник голови Світловодської РДА Сергій Орленко та депутат райради Ігор Кузьменко. Посадовці перевірили хід робіт на могильникові.

Як повідомив кореспонденту Першої електронної і представникам влади представник ТОВ «Укрвторутилізація» Андрій Гриценко, бункери з відходами «Калькулятора» практично очищені – їх вже вивезено понад 500 тон. Ще близько 200 тон, запакованих у 700-кілограмові мішки, чекають черги на вивезення. Потім, за словами Гриценка, настане черга бункерів заводу «Чистих металів», де зберігається не менше 1000 тон подібних відходів.

Повне вичищення бункерів має завершитись за місяць-півтора, підсумував представник «Укрвторутилізації».

Віталій АСАУЛЕНКО для «Першої електронної».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар