З полону звільнено 57 українських військових

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За добу у рамках Мирного плану Президента України звільнено 57 українських військових, які були захоплені терористами.  

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

Також він розповів, що вчора о 08:00 на блокпосту в районі південно-західної околиці н.п. Станиця Луганська на міні терористів підірвався цивільний автомобіль. Внаслідок вибуху загинула жінка-водій; один прикордонник отримав поранення.

Протягом доби бойових зіткнень з російським найманцями на кордоні не відбувалося, водночас фіксується припинення виходу російських військ з території України. Зафіксовано концентрацію присутності терористів в районі Розсипного та Пелагіївки Донецької області.

На території тимчасово окупованого Криму на полігоні злітно-посадкових систем «Нитка» біля м. Саки завершилися навчання льотчиків окремого корабельного винищувального авіаційного полку палубної авіації Північного флоту.

Водночас фіксується суттєве зниження активності бойовиків в Маріупольському та Новоазовському районах, що можна пояснити роботою в них Місії ОБСЄ.

Заступник генерального секретаря НАТО з питань зовнішньої політики та політики безпеки Джеймс Аппатурай заявив про зменшення кількості військовослужбовців регулярної армії РФ, однак констатував збереження військ спеціального призначення на території України. При цьому в секретаріаті НАТО вважають, що в Україні залишаються близько 1 тис. російських військових, а на російсько-українському кордоні – близько 20 тис.

По Новоазовському району постійно переміщується спеціально обладнаний автомобіль, який здійснює радіоелектронні перешкоди та прослуховування абонентів мобільних операторів.

За тиждень, що минув після підписання Мінського протоколу про припинення вогню, втрати українських військових складають 5 осіб. Зокрема, загинули три прикордонника, 1 військовий Збройних Сил та один представник Національної гвардії. Крім цього, від важких поранень, отриманих ще до оголошення режиму припинення вогню, у шпиталі померли 3 бійця Збройних Сил України. Усього з початку АТО загинули 873 українських військових, 3275 отримали поранення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар