Власник “Кіровоградобленерго” потрапив під санкції за антиукраїнські дії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні Євросоюз у своєму “Офіційному журналі” оприлюднив список фізичних осіб, щодо яких застосовано санкції. Серед 24 прізвищ є депутат Державної Думи Росії Олександр Бабаков – власником ПАТ “Кіровоградобленерго”. 

Бабаков є депутатом Державної думи VI скликання від “Єдиної Росії”, входить до складу комітету Держдуми з міжнародних справ, є головою думської комісії з правового забезпечення розвитку організацій охоронно-промислового комплексу РФ, а також представляє інтереси Путіна у взаємодії з організаціями співвітчизників-росіян за кордоном.

Коли Держдума ратифікувала “договір”, підписаний Путіним і самопроголошеними “керівниками” Криму і Севастополя, Бабаков був серед 443 російських депутатів, які проголосували за відповідне рішення та закон про утворення нових суб’єктів у складі Російської Федерації.

Крім “Кіровоградобленерго”, у власності Бабакова знаходяться стратегічно важливі для України “Київобленерго”, “Одесаобленерго”, “Житомиробленерго”, “Херсонобленерго”, “Севастопольенерго” у Криму та готелі “Прем’єр-палас”, “Русь” у Києві і готель “Ореанда” у Ялті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар