У Кіровограді одружились Герой АТО і рятувальниця (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Бойові дії на Сході України, Іловайський котел, подвійне кульове поранення, полон і звільнення… Всі ці жахи неоголошеної війни майор третього полку спеціального призначення 29-річний Євгеній Єршов із Кіровограда пережив мужньо, як і тисячі його бойових побратимів, які сьогодні захищають цілісність нашої держави та життя її громадян.

Та сьогодні турботи бойового командира зовсім іншого характеру. Дуже мирного і сімейного. 6 вересня Євген і його кохана Олена стали подружжям.

Олена Валюс – службовець управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області, працює головним фахівцем відділу персоналу та має звання старшого лейтенанта служби цивільного захисту.

У важкий для держави й усіх її військових період молоді люди зробили такий крок, який лише зміцнив віру обох у щасливе життя, що врешті настане.

Коли Олена розповідала про незвичайну історію кохання в Кіровограді, Євген лікував поранення в дніпропетровському госпіталі.

«Із Женею нас познайомив його друг, теж військовий. Женя дуже сподобався мені, щойно я його вперше побачила. В ньому відчувалася справжня душа, а ще він був дуже турботливим та культурним. Телефонами спочатку не обмінялися, але знайти Женю допомогла подруга. Як виявилося потім, я йому теж сподобалася, але він соромився запитати мій номер телефону. Потім стали бачитися у компанії друзів.

Ми обоє зрозуміли, що перебуваємо «на одній хвилі». В Жені я побачила справжнього чоловіка, справжнього офіцера, для якого цінне поняття честі та відповідальності. А ще він пишається тим, що я теж служу, в управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій», – розповіла дівчина.

На жаль, романтичні прогулянки перервали тривожні події. Коханий, за своїм військовим обов’язком, мав вирушати на Східний фронт. Сьогодні він пройшов Красний Луч, Старобишеве, Іловайськ. А тоді ще навіть не уявляв, яка доля його чекає.

У рідкісні хвилини перепочинку закоханим вдавалося зателефонувати одне одному. Часто доводилося змінювати картки, шукати зв’язок, щоб сказати рідній людині: «Я живий». Подробиці страшних події Євген своїй коханій не розповідав, беріг її від того, що довелося пережити самому.

«Почалося все з Донецького аеропорту. 26 травня там відбувся запеклий бій. Спали просто на землі, під дощем, не було чим прикрити голови. Харчувалися овочами, які давали місцеві жителі. Поблизу Іловайська Євген та його товариші потрапили в полон. Женя тоді вже мав поранення в ногу, але я про це нічого не знала. П’ять днів не виходив на зв’язок, а ми вдома дивилися усі випуски новин та обдзвонювали всі «гарячі» лінії. Та залишалося лише молитися», – розповідає Олена.

Нарешті Євген вийшовши на зв’язок, хоч відразу й не зізнався нареченій про поранення та визволення з полону. Не скаржився. Лише згодом сказав, що травмувала куля, але зараз, мовляв, усе добре. Але те – на словах. Насправді бойове поранення далося взнаки. Після операції поранений потребував тривалого лікування та курсу реабілітації. Сьогодні його щире бажання – міцно стати на ноги, щоб бути готовим далі захищати Батьківщину.

Поки Євген воював, пара бачилася всього два рази. Загалом – коротких 11 днів. У останній свій бойовий командир запропонував дівчині руку й серце, сказавши, що так йому буде легше знову йти на війну. Не вагаючись подали заяву та призначили дату. Одружуватися закохані вирішили у формі, замість традиційних весільних вбрань.

«Я пишаюся тим, що буду носити його прізвище. Для мене він – Герой. Це велика честь бути у формі на своєму весіллі. Женя пережив цю війну і в іншому одязі ми себе в такий день не уявляємо», – каже Олена.

Таку визначну подію неможливо було приховати від великого колективу рятувальників. Дізнавшись про те, що зі співробітницею управління одружується герой війни, начальник управління генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак всіляко сприяв тому, щоб церемонія одруження відбулася, і в призначений термін.

«Віктор Васильович поставився до нас із розумінням. Адже навіть в нелегкі часи таке може статися з кожним. Він надав нам усю можливу підтримку», – розповіла наречена.

Після весілля та свого одужання Євгеній знову планує повернутися у район бойових дій. Олена змирилася з цим рішенням – вона вийшла заміж за офіцера. До звичних привітань молодій парі хочеться додати найголовніше на сьогодні побажання – миру і спокою. До усіх святкових побажань молодому подружжю приєднався весь колектив управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області.

Прес-служба УДСНС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар