Кіровоград попрощався з прикордонником Андрієм Матвієнком (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 11 серпня, на Театральній площі обласного центру кіровоградці попрощалися зі своїм земляком, воїном-прикордонником Андрієм Віталійовичем Матвієнком, який загинув на Сході України, захищаючи її народ і суверенітет.

Андрій Матвієнко (1988 р.н.) був молодшим інспектором прикордонної служби військової частини 9937. Після закінчення навчання в інституті (2007 року) хлопець влаштувався на роботу до одного з відділень Приватбанку м. Кіровограда, де зарекомендував себе як відповідальний і сумлінний працівник. Потім відслужив в армії. А коли на Батьківщину прийшла війна, він одним із перших за власним бажанням став на захист рідної землі.

7 серпня під час руху автоколони, яка поверталася з виконання завдання по захисту рубежів України, не доїжджаючи до населеного пункту Лисиче (пункт пропуску Успенка) на державному кордоні Донецької області автомобіль УАЗ, у якому знаходився Андрій, наїхав на радіокерований пристрій типу «Фугас». Юнак був тяжко поранений і за допомогою санавіації доправлений до польового шпиталю. Але рани виявилися не сумісними з життям.

Заступник командира загону в/ч 9937 підполковник Віталій Гордєєв, прощаючись з Андрієм, відзначив, що він завдяки своїй сміливості і відданості службі врятував життя 30 хлопців-військовослужбовців – вивіз їх живими з полів боїв.

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, звертаючись до батьків Андрія, подякував їм за виховання такого сина – Героя, який став для всієї країни взірцем мужності і стійкості.Він відзначив, що юнак героїчно – свідомо і добровільно – пішов до лав збройних сил, щоб захистити Україну і її народ від агресії Путіна.


Вічна пам’ять полеглим за Україну! Вічна память Андрію Матвієнку!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар