Кіровоградська ОДА підписала меморандум про взаєморозуміння з корпорацією DAEWOO International

Сьогодні в Кіровограді підписано меморандум про взаєморозуміння між Кіровоградською обласною державною адміністрацією (Україна) і корпорацією DAEWOO International (Республіка Корея). 

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

У меморандумі викладено наміри щодо спільних дій і окреслені основи співробітництва. Корпорація DAEWOO International виявила зацікавленість у співпраціі в сфері сільського господарства, а саме – в інвестуванні агропромислового комплексу області. Кіровоградська облдержадміністрація задекларувала наміри щодо спільних дій і підтримки заходів, які призведуть до збільшення кількості робочих місць і податкових надходжень.

Підписи під документом у присутності голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка та Голови Національної асамблеї Республіки Корея Кан Чхан Хі поставили заступник голови ОДА Ярослав Арсірій і керівник київського представництва DAEWOO International Ха Йонг Чой.

«Я не хотів би зараз говорити про розміри інвестицій. Є чимало масштабніших проектів, які реалізуються нашими, не тільки українськими, а й кіровоградськими бізнесменами. Для нас сьогодні головне – не масштаб проекту, а – дати гарний сигнал усьому корейському бізнесу. Сьогодні спікер корейського парламенту пообіцяв мені, що два мільйони доларів буде виділено на створення навчального аграрного центру. Окрім цього планується залучати приватні інвестиції ряду провідних приватних корейських компаній. Для нас важливо зробити перший крок. Бо, на превеликий жаль, нині при всьому інвестиційному потенціалі Кореї в Україні, окрім АвтоЗАЗу, в який вклала кошти DAEWOO, більше потужних інвестицій немає. Зараз корейська сторона аграрний сектор розглядає як найбільш привабливий. І, виходячи з цього аспекту, куди, як не в Кіровоградщину вкладати кошти? Я сподіваюся, що створений аграрний центр згодом стане й освітнім центром, і центром високих технологій в аграрній сфері…» – прокоментував подію голова ОДА Андрій Ніколаєнко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар