В Олександрії відкрили меморіал 5 загиблим вертолітникам

Пам’ятний знак п’яти загиблим вертолітникам відкрили в Олександрії на плацу військової частини 2269, вчора, у День авіації, передає кореспондент ПЕГ.

Меморіал присвячений п’яти військовикам, які загинули наприкінці минулого року під час незапланованого вильоту вертольота.

«25 грудня 2012 року в нашу військову частину прийшло горе . П’ятеро військовослужбовців не повернулися з виконання поставленого завдання. І на честь них ми відкриваємо цей пам’ятний знак», – сказав перед строєм заступник командира в/ч 2269 з виховної роботи Юрій Криндач.

Накидку з пам’ятника зняли почесний голова ради ветеранів частини Микола Соловйов, міський голова Степан Цапюк і командир частин Геннадій Побиванець.

Меморіал являє собою кам’яну брилу заввишки приблизно метр, на якій закріплена табличка з текстом:

«Навічно зараховані в списки Особова складу вертолітної ескадрильї військової частини 2269 внутрішніх військ МВС України

підполковник Павлюк В’ячеслав Юрійович

Капітан Кошель Олег Ігорович

Капітан Курінний Дмитро Миколайович

Старший лейтенант Ігітян Рубен Артюшевич

Прапорщик Олєйніков Віталій Олександрович

25.12.2012 року загинули під час виконання службових обов’язків.

Для в/ч 2269 цей знак є четвертим скорботним символом: частина доглядає за меморіалом Великої Вітчизняної війни на військовому кладовищі, в самому гарнізоні розташовані меморіали загиблим афганцям і ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Загиблим було від 26 до 39 років. Залишилися дружини і малолітні діти. В’ячеслава Павлюка поховали в рідному Чугуєві Харківської області. Олег Кошель та Віталій Олейников упокоїлися на центральному кладовищі Олександрії, а Дмитро Курінний і Рубен Ігітян – у Кіровограді. Дехто із їхніх родичів приїхав на відкриття знаку.

Сім’ям Ігітян і Олейникова вже отримали нові квартири. Найближчим часом обіцяють поліпшити житлові умови сім’ям Павлюка та Кошеля.

Нагадаємо, 25 грудня 2012 року близько четвертої години дня в Олександрії розбився військовий вертоліт Мі-8МТ, що належав внутрішнім військам МВС України. На його борту знаходилися п’ятеро людей – військовослужбовці в/ч 2269 підполковник В’ячеслав Павлюк, капітан Олег Кошель, лейтенант Рубен Ігітян, капітан Дмитро Курінний та прапорщик Віталій Олейніков. Усі загинули.

Після закінчення офіційного розслідування, указом головнокомандувача внутрішніми військами МВС України всі загиблі у катастрофі навічно зараховані до списків особового складу вертолітної ескадрильї військової частини 2269 внутрішніх військ МВС України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар