За минулу добу в зоні АТО двоє постраждалих

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© site.ua

У «русського міра» немає ані віри, ані традицій. У страсну п’ятницю прихильники цього т.зв. «русського міру», – бойовики російсько-окупаційних військ, – 42 рази обстріляли наші позиції. При цьому окупанти неодноразово застосовували зброю, заборонену Мінськими домовленостями. Внаслідок обстрілів постраждали двоє наших захисників.

Інформує ІАЦ РНБО.

Загалом у бік наших військових було випущено:

  • 21 міну калібру 82 мм,
  • 14 мін калібру 120 мм,
  • один артилерійський снаряд калібру 122 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 18 разів були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями штатне стрілецьке озброєння.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення. Стан здоров’я одного з них оцінюється як важкий, іншого – задовільний.

Із 42 ворожих обстрілів наших оборонних позицій,  41 визначений, як прицільний.

Луганський напрямок

Противник демонструє поступове зростання вогневої активності. Минулої доби окупанти 10 разів відкривали вогонь у бік оборонних позицій Збройних Сил України. Чотири з десяти обстрілів  зафіксовано в районі населеного пункту Троїцьке.

З мінометів забороненого мінськими домовленостями калібру 120 мм противник обстріляв наші опорні пункти в районі населених пунктів Валуйське та Луганське.  У бік наших військових було випущено 14 мін цього калібру.

Під обстрілами з мінометів 82 калібру, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів, стрілецької зброї та озброєння БМП опинилися наші позиції в районі Троїцького, Луганського та Новолуганського.

Донецький напрямок

Тут ситуація суттєво не змінюється. Зафіксовано 32 ворожих обстріли. Противник застосовував увесь спектр стрілецької зброї, великокаліберні кулемети та гранатомети різних типів. В районі Пісків наші позиції були обстріляні з міномету калібру 82 мм. У бік українських військових ворог випустив 5 мін.

В районі Широкиного зафіксовано застосування противником ствольної артилерії калібру 122 мм.  У бік наших позицій випущено один снаряд.

Найбільшу кількість обстрілів з боку окупаційних військ було зафіксовано в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Марїнка та Павлопіль.

Під ворожі обстріли також потрапили наші опорні пункти в районах Гнутового, Кам’янки, Красногорівки, Лебединського, Широкиного та поблизу шахти Бутівка.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

Окупаційні адміністрації продовжують т.зв. призов місцевих мешканців, які працюють на промислових підприємствах, що розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Повістки вручаються робітникам, які не досягли 55 років. Після відвідування військкоматів особам повідомляється, що час і дату проведення зборів буде повідомлено через керівників підприємств, на яких вони працюють. У разі відмови «проходити службу» у лавах окупаційних військ, працівникам погрожують звільненням з роботи.

До проходження т.зв. військової служби у складі частин і підрозділів 1 та 2 АК російсько-окупаційних військ, після проведення перевірки т.зв. «органами державної безпеки» псевдореспублік, залучаються військовослужбовці, яких було повернено на окуповані території в процесі обміну полонених.

Інформація Прес-центру Штабу АТО

Загалом, від початку встановленого з опівночі 30 березня «Великоднього перемир’я», агресор здійснив понад 230 обстрілів позицій українських захисників, при цьому неодноразово застосувавши зброю, заборонену Мінськими угодами.

Таким чином, бойовики російсько-окупаційних військ, продовжують свідомо та нахабно ігнорувати домовленості Тристоронньої контактної групи щодо повного припинення вогню на період Великодніх свят.

Прес-центр штабу АТО наголошує: підрозділи Збройних Сил України у районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей й надалі суворо та неухильно дотримуватимуться заходів з підтримання всеосяжного, сталого та необмеженого припиненню вогню по всій лінії розмежування сторін!

Штаб АТО закликає т.зв. ватажків окупаційної адміністрації РФ припинити обстріли та збройні провокації, й надати можливість мирним мешканцям прифронтових сіл та містечок у спокої та мирі провести велике релігійне свято – Воскресіння Христове.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар