Окупанти обстріляли Авдіївку зі 120 мм мінометів

© mediarnbo.org

Протягом минулої доби, 23 березня, бойовики російсько-окупаційних військ продовжували вести обстріли оборонних позицій наших захисників. Більше того, терористи-окупанти застосували зброю, заборонену Мінськими домовленостями – міномети калібру 120 мм по цивільній інфраструктурі м. Авдіївка.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Проте спочатку зазначимо, що протягом позаминулої доби, 22 березня, окупанти все ж таки застосовували зброю по наших захисниках. За повідомленням Прес-центру Штабу, після уточнення оперативної інформації стало відомо, що ворожі обстріли зі стрілецької зброї українських позицій на Донеччині, які сталися 22 березня, підтверджуються. За фактом несвоєчасного проходження інформації та порушення порядку надання доповідей, Штабом операції призначено службову перевірку.

Донецький напрямок

Тут відбулося два прицільних ворожих обстріли наших оборонних позицій.

Після 22:00, протягом години, окупанти вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по нашим оборонцям Мар’їнки.

Близько опівночі бойовики російсько-окупаційних військ застосували міномети калібрів 82 мм по захисниках Кам’янки. Зафіксовано розрив трьох мін цього калібру.

Внаслідок ворожих обстрілів серед наших захисників – військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України, які виконують бойові завдання в районі проведення операції стримування і відсічі російської збройної агресії, немає поранених або травмованих.

Повідомлення Прес-центр Штабу ООС

Обстріл бойовиками російсько-окупаційних військ цивільної інфраструктури населеного пункту Авдіївка зафіксовано спостерігачами Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики російсько-окупаційних військ продовжують порушувати «режим всеохоплюючого перемир’я», застосовуючи при цьому зброю, заборонену Мінськими домовленостями, по цивільній інфраструктурі населених пунктів Донбасу.

Так, 23 березня, за результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню, встановлено, що противник у період з 13:20 по 14:20 вів вогонь з окупованого населеного пункту Спартак, по цивільній інфраструктурі міста Авдіївка, застосовуючи міномети 120 калібру.

Зокрема, зафіксовано влучання 6 мінометних боєприпасів 120 калібру у господарські будівлі та присадибні ділянки мирних мешканців одного із садових товариств, розташованого у районі залізничного перегону «Авдіївка – Донецьк». На цих ділянках частково зруйновано дачні будинки, пошкоджено огорожу.

На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Про обстріл мирних мешканців Авдіївки з боку бойовиків поінформовано Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню наголошує, що подібні терористичні дії за вказівкою ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчить про свідоме та навмисне нехтування ними усіх норм міжнародного гуманітарного права, що несуть пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення Донбасу.

Інформація Головного управління розвідки міністерства оборони України

Перебування російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та їх злочинна діяльність продовжують становити небезпеку для місцевого населення.

Зокрема, 22 березня ц.р. під час виконання вправ практичних стрільб артилерійський підрозділ однієї з мотострілецьких бригад т.зв. 1 АК російських окупаційних військ влучив снарядом в житловий будинок в окупованому місті Єнакієве.

Крім того, у житловій зоні також окупованого н.п. Азов окупанти обладнали склад боєприпасів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар