Чотири різножанрові серіали про самодостатніх жінок (частина 1)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Зараз починаються чотири вихідних дні. Погода не така, щоб влаштовувати пікніки. Навіть на довгу прогулянку не кожна зважиться, а тому подивитися щось цікаве з чашкою чаю чи кави – це непоганий план. В наш час з’являється все більше кіноісторій, в яких творці дозволяють героїням бути не лише розумними й самодостатніми, а цілком щасливими у житті, яке вони свідомо обрали.

Перша електронна пропонує чотири різних за жанрами серіали про жінок.

Хороша дружина (The Good Wife) – драма, юридичний детектив

(США)

Алісія Флорік (Джуліанна Маргуліс) була хорошою дружиною. Але її чоловіка, чиказького прокурора Пітера Флоріка (Кріс Нот), звинувачують у корупційних діях. Через це та ще й сексуальний скандал він опиняється за ґратами. Після цих подій турбота про дітей і сімейні проблеми повністю лягають на плечі героїні, і їй не залишається нічого іншого як шукати роботу. Старий знайомий Алісії, Уїлл Гарднер (Джош Чарльз), що володіє власною юридичною фірмою, бере її до себе на посаду молодшого адвоката. Жінці належить заново освоювати навички і всі тонкощі роботи адвокатом, адже вона не практикувала протягом тринадцяти років. Алісії належить почати абсолютно нове життя, й подолати всі труднощі і проблеми пов’язані зі скандалом навколо її чоловіка.

7 сезонів. Кількість серій в сезоні – 22. Тривалість серії – 45 хв.

Код вбивства (The Bletchley Circle) – триллер

(Велика Британія)

Під час Другої світової війни Сюзан Грей (Анна Максвел Мартін), Міллі (Рейчел Стірлінг), Люсі (Софі Рандл) та Джин (Джулі Грем) працювали в секретному Блетчлі-парку, де найрозумніші британці бились над розшифруванням нацистського коду «Енігма». Сюзан експерт по патернах (патерн – набір стереотипних поведінкових реакцій або послідовностей дій), Джин відповідала за збір інформації, Міллі – математик, а Люсі має неймовірну пам’ять та займалась обробкою даних. Але війна закінчилась, жінки повернулися до звичайного життя та сімейних обов’язків, підписавши угоду про нерозголошення державної таємниці. Навіть найрідніші їм люди не знають про їхню неймовірну роботу.

Через сім років увагу Сюзан, яка вже стала мамою двох малюків, привертають новини про вбивства в Лондоні. Вона бачить закономірності та приходить до висновку, що у місті з’явився серійний маніяк. Жінка вираховує місце та час наступного вбивства та вирішує допомогти поліції, але там її не сприймають всерйоз. Тоді вона збирає команду з подруг, які разом з нею під час війни служили дешифровцями, і береться за небезпечну справу. Напружений британський детектив, від якого неможливо відірватися.

1 сезон має 3 серії по 45 хвилин.

 

«Покличте повитуху» (Call the Midwife) – історична драма

(Велика Британія)

Щемний і атмосферний серіал про жінок-акушерок, які працюють в бідних кварталах Лондона. Кожна серія – нова історія жінки чи родини, сповнена підтримки, розуміння, любові та відданості. Місцями сумний, але залишить по собі світлі почуття.

За сюжетом після закінчення Другої світової війни акушерка Дженіфер Лі приїжджає в Іст Енд, один з найбідніших районів Лондона. Вона живе в общині Святого Реймонда Нонатуса і разом з монахинями допомагає з’явитися на світ тисячам малюків. Розповідь про непрості будні відважних жінок заснована на мемуарах Дженіфер Уорф.

7 сезонів. Середня кількість серій в сезоні – 8. Тривалість серії – 60 хв.

«Міранда» (Miranda) – комедія

(Велика Британія)

Це комедійна історія життя Міранди (її грає п’ятикратна володарка премії Бафта Міранда Харт), власниці магазину приколів. Та історія її мами, яка тільки й мріє, щоб та якнайшвидше вийшла заміж. Міранда в принципі «за», але якщо її супутником стане університетський товариш Гаррі (його грає валлійський актор Том Еліс, той що з серіалу «Люцифер»). Він нещодавно повернувся в місто і влаштувався шеф-кухарем в ресторан, поруч з магазином головної героїні. Всю свою енергію і шарм Міранда спрямує, щоб привернути увагу Гаррі, але у неї є один особливий талант – постійно потрапляти в кумедні ситуації.

3 сезони. Середня кількість серій в сезоні – 6. Тривалість серії – 30 хв.

 Ганна Коломієць для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар