Настільні ігри як альтернатива сучасним ґаджетам

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Поява чималої кількості комп’ютерних ігор, здавалося б, мала значно посунути на бекґраунд захоплюючі настільні ігри. Проте все частіше ми можемо натрапити на комп’ютерні ігри, зроблені за мотивами настільних. Пішов своєрідний зворотній процес: настільні ігри ж, навпаки, дещо копіюють ігри комп’ютерні.

Варто пам’ятати, що ще за минулих часів була велика кількість цікавих настільних ігор. Сьогодні ж їх стало ще більше. Із західних країн до України потрапляє дедалі більше “настілок”, зокрема з механікою ігри, що й справді дуже нагадує комп’ютерні ігри, у які так люблять грати наші діти.

То все ж, чому настільні ігри настільки популярні?

У них грали ще за стародавніх часів. Із найстаріших ігор, які, утім, міцно закріпилися в суспільстві, – шахи, шашки, карти. Ще володарі держав, величні аристократи, військові вищих ступенів отримували насолоду, граючи в настільні ігри, допоки вони  не стали більш розповсюдженими й не дійшли до звичайного прошарку суспільства, до загалу. Пізніше з’явилася “Монополія”, яку вважають ефективною в перших кроках правильно вести власний бізнес і розвивати в собі якості дільника. Були також ігри, виграш у яких сприяв просуненню по сходинках у кар’єрі – наприклад, досить відома гра Го.

Настільні ігри допомагають розвивати в собі потрібні в житті навички: стратегічне мислення, планування, ефективне ведення перемов; ігри дозволяють осягнути перші знання економіки, а також сприяють розвитку пам’яті й логіки.

В останні роки розвиток настільних ігор відбувався паралельно з їхньою адаптацією для комп’ютерів, PSP, смартфонів та інших девайсів. Проте настільні ігри – це серйозний супротивник іграм комп’ютерним. Чому? Передусім тому, що саме “настілки” передбачають живе спілкування, тоді як, граючи на комп’ютері, ви швидше за все вестимете боротьбу з роботом, програмою. Настільна гра – чудовий привід зустрітися з друзями, а також нестандартний, оригінальний подарунок на День народження чи будь-яке інше свято, що сприятиме зближенню людей.

Особливо подумайте про можливість такого подарунку власним дітям. До речі, про них. Як часто ви збираєтеся всією родиною? Наш ритм життя переважно не дозволяє навіть спокійно поїсти разом, не кажучи вже про те, що, приходячи після напруженого робочого дня, батько віддасть перевагу неспішній релаксації на канапі з пультом від телевізора в простягнутій руці, а мати ще довго клопотатиме на кухні, готуючи страви для майбутніх сніданку й обіду власним дітям і чоловіку.

Подаруйте собі можливість частіше спілкуватися зі своїми близькими! Започаткуйте своєрідний ритуал: купивши настільну гру, збирайтеся всією родиною на вихідних та насолоджуйтеся процесом і смакуванням факту присутності всіх дорогих вам людей!

Купити настільні ігри в Booklya можна на сайті Booklya.com.ua.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар