У зоні АТО український військовий підірвався на міні

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, поранених немає. Інцидент стався в Богданівці на Маріупольському напрямку внаслідок підриву на міні ОЗМ-72.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора стався один ворожий обстріл у Кримському. Він тривав 20 хвилин. Важке озброєння не застосовувалося.

Донецький напрямок

Основні бойові дії велися в Зайцевому та Авдіївці. Окупанти активізувалися після 18 години, до того на фронті було спокійно. Найпотужніший обстріл стався в авдіївській промзоні; вогонь вівся з боку Ясинуватої протягом більше, ніж трьох годин.

Також противник один раз порушив режим тиші у Верхньоторецькому. На світлодарській дузі та в Донецькому аеропорту вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося шість ворожих обстрілів. У більшості випадків українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Маріупольський напрямок

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, неспокійно вчора було в Новотроїцькому та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. У Павлополі стався мінометний обстріл. У Новотроїцькому та Гнутовому трапилися найсерйозніші збройні інциденти, під час яких ворог застосовував бронетехніку.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося сім ворожих обстрілів. У всіх випадках українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Інформація ГУР МОУ

У район Зайцевого для підсилення так званої «3-ї бригади» противника прибув російський снайперський підрозділ з сучасними гвинтівками.

За інформацією ГУР МОУ, підтверджені втрати противника за минулий тиждень склали:

  • шість загиблих окупантів;
  • 15 поранених окупантів;
  • одна установка ЗУ-23-2;
  • одна БМП.

Левова частка втрат припадає на район Бахмутської траси, де займає позиції так званий «6-й полк» противника.

Також останнім часом наша розвідка отримала відомості про внутрішні конфлікти в окремих підрозділах російсько-окупаційних військ. У так званій «4-й бригаді» бойовик застрелив двох «колег» під час сварки. У так званій «7-й бригаді» бойовик намагався застрелити командира взводу (з матеріальних причин). У так званому «9-му полку» бойовик скоїв самогубство через знущання з боку «колег».

Ці інциденти командування противника традиційно списує на міфічні обстріли з боку наших військ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар