У зоні АТО 6 українських військових отримали поранення

Фото uacrisis.org

За минулу дoбу внаслідок бойових дій жoден український військовий не загинув, 6 – отримали поранення. Крім того, один військовий загинув і троє отримали поранення, підірвавшись на вибухових пристроях.

Про це повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Ці прикрі випадки трапилися поблизу Авдіївки та Зайцевого».

Учора у зоні бойових дій на Луганському напрямку зафіксували 9 порушень режиму тиші з боку бойовиків, більше половини – із застосуванням важкого озброєння. Після опівночі бойовики відкривали вогонь з легкого озброєння у Кримському та Новоолександрівці. На Бахмутській трасі, поблизу Новотошківського та Кримського, поблизу Щастя і біля Сизого бойовики застосували міномети.

«Найбільш інтенсивними ворожі мінометні обстріли були на Бахмутській трасі, де сумарно ворог випустив понад 30 мін калібру 120 мм. Характерно, що усі мінометні обстріли сталися під час або після заходу сонця», – зазначив полковник Лисенко.

На Донецькому напрямку більшість обстрілів з боку бойовиків відбулися під Авдіївкою. Перший обстріл почався близько 2 години ночі, при цьому бойовики застосовували гранатомети і крупнокаліберні кулемети, також випустили 4 міни. До кінця доби бойовики порушили режим тиші ще 3 рази, починаючи з 11 ранку.

«Під час кожного з них важке озброєння не застосовувалося, а тривалість у середньому склала 2 години. Також вчора пізно ввечері бойовики обстріляли з крупнокаліберних кулеметів наші позиції у Зайцевому», – деталізував Андрій Лисенко.

На Маріупольському бойовики порушили режим тиші 6 разів. Обстріли почалися близько 19 години на півдні напрямку – у Гнутовому, Лебединському, Водяному та Широкиному.

«У Лебединському та Водяному, нарівні з легким озброєнням, бойовики застосували міномети, випустивши по позиціях сил АТО сумарно понад 10 мін», – зазначив речник Міноборони з питань АТО.

Пізно увечері бойовики застосували легке озброєння у Мар’їнському районі. Обстріл тривав 1 годину.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар