СБУ продовжують вилучати зброю в районі проведення АТО

Фото uacrisis.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Противник продовжив епізодично порушувати тишу вздовж лінії зіткнення. У Попаснянському районі сили окупанта провокували наших військових на відкриття вогню у відповідь з рання і до пізнього вечора, а після 22-ї години випустили 3 міни у бік сил АТО у Новозванівці.

Один раз після заходу сонця бандформування порушили тишу у районі бахмутської траси, обстрілявши з міномета наші позиції поблизу Золотого. У Кримському ворог продовжив застосовувати важке озброєння, випустивши за добу близько 25 мін. Поблизу Станиці Луганської бандформування застосовували виключно стрілецьку зброю, провівши 3 збройні провокації тривалістю від 20 хвилин до 2 годин кожна.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 16 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Обстановка залишається аналогічною двом попереднім добам. Так, бандформування продовжили обстріли наших позицій на світлодарській дузі впродовж доби. Переважна кількість випадків порушення перемир’я була із застосуванням легкого озброєння, включно зі снайперською зброєю. Втім найзухваліше ворог продовжує поводити себе у Авдіївці та на її околицях. За даними Генштабу, за минулу добу там російсько-окупаційні війська випустили понад 30 танкових снарядів, близько 60 мінометних, широко застосовували стрілецьку зброю та гранатомети різних систем.

Три короткотривалих ворожих мінометних обстріли відбулися в районі Донецького летовища. Не пройшла спокійно доба і для оборонців Зайцевого. З південного напрямку після 23-ї години ворог провів артилерійсько-мінометний обстріл, під час якого випустив з десяток мін та 2 десятки артилерійських снарядів. Один зі снарядів потрапив у приватне домоволодіння, внаслідок чого,  пошкоджено вікна і огорожу та майже повністю зруйновано господарчу будівлю.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 33 ворожих обстрілів, зокрема 17 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У порівнянні з добою раніше на півдні напрямку – лінія фронту Павлопіль-Широкине – було набагато спокійніше. Важкого озброєння противник майже не застосовував, зрідка відкриваючи вогонь зі стрілецької зброї і бік тамтешніх українських позицій. У Водяному, де позавчора розгорнулися наймасштабніші бойові дії з початку року, вчора противник проводив лише короткотривалі збройні провокації. Натомість у Марї’нському районі та поблизу Докучаєвська окупант продовжив використовувати важке озброєння. Близько 70 мін, 3 танкових снаряди у Мар’їнському районі, а також 10 артилерійських пострілів у Новотроїцькому – такою була статистика ворожих обстрілів з важкого озброєння на цих рубежах.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 27 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден українських військовослужбовців не загинув, 1 – отримав поранення у результаті ворожого обстрілу в районі Мар’їнки.

Українські правоохоронці продовжують вилучати зброю в районі проведення АТО

Так, днями співробітники СБУ виявили 4 арсенали. У районі Сєверодонецька на Луганщині зі схрону було вилучено 5 гранат із запалами та майже 2 тисячі набоїв різного калібру. У лісосмузі поблизу с. Галицинівка Донецької області правоохоронці виявили у схованці 9 танкових снарядів, 13 пострілів до гранатометів та 1 реактивну протитанкову гранату РПГ-22. В одній з покинутих будівель Слов’янська на Донеччині оперативники спецслужби знайшли майже 1700 набоїв різного калібру. Крім того, у Новотроїцькому Донецької області в одному із залишених будинків на горищі правоохоронці виявили 3,2 кг тротилу у шашках та 100 електродетонаторів.

В селі Дробишеве Лиманського району затримали чоловіка, який зберігав снаряд та міну калібром 82 мм часів Другої світової війни, яку він планував здати на металобрухт.

У Бахмуті правоохоронці затримали двох чоловіків, які планували переправити боєприпаси до інших областей України

37-річний мешканець Харкова намагався провезти звичайним автобусним рейсом  до себе додому 11 гранат різного типу та 800 грамів тротилу.

Водночас 35-річний чоловік намагався переслати сховані у валізі гранату Ф-1, 120 патронів калібру 5,45 мм та магазин до автомату Калашникова до іншої області.

На Донеччині суд звільнив від кримінальної відповідальності ще одного учасника Програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома»

У січні 2017 року мешканець Бахмута Донецької області, усвідомивши свою провину, звернувся до правоохоронців. Суд ухвалив рішення на його користь. Учасник програми звернувся до членів НЗФ із закликом скласти зброю і повертатися до мирного життя.

В Силах спеціальних операцій Збройних Сил України триває підготовка особового складу за участі іноземних партнерів

У рамках роботи Об’єднаної багатонаціональної тренувальної місії «Україна» проводиться стандартизація та вдосконалення підготовки підрозділів. Також планується забезпечити повну сумісність ССО ЗСУ з відповідними підрозділами НАТО.

Моряки-прикордонники Одеського загону морської охорони провели тренування в складі малих оглядових груп

Такі заходи є традиційними напередодні початку активної навігації. З метою ефективного контролю за надводною обстановкою та недопущенням порушень на державному кордоні, прикордонники спускають на воду малі швидкісні та маневрені катери.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар