Дві третини збройних інцидентів на Луганському напрямку сталися в темну пору доби

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: Dnepr.Info

Остання доба зими відзначилася значною ескалацією на фронті. Кількість обстрілів склала 117, що майже удвічі більше середньодобового показника з початку року, який  становить 62 обстріли. Бойовики використовували увесь спектр озброєння, обстрілюючи українські позиції, за виключенням реактивної артилерії. За добу по наших позиціях сили окупанта випустили більше 110 артилерійських снарядів, 60 танкових снарядів та понад 400 мінометних мін.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Основними районами бойової активності ворога були ділянки фронту поблизу Попасної та район бахмутської траси. У Попасній бойовики активізувалися вже надвечір, обстрілявши з мінометів сили АТО. Приблизно у цей час у Кримському, що на північ від бахмутської траси, бойовики провели масований артилерійський обстріл тривалістю більше години. Тоді ж ворог обстрілював з мінометів українські укріплення у сусідніх з Кримським Новотошківському та Оріховому.  По справжньому гаряче у Попаснянському районі стало о 21-й годині.

Відтоді і до самої опівночі сили окупанта обстрілювали українські позиції з мінометів, озброєння на бронетехніці, а також епізодично відкривали вогонь з 152-мм гармат.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, неодноразово протягом доби сили окупанта порушували режим тиші і в Станиці Луганській. Один з таких епізодів ведення вогню ворогом тривав більше двох з половиною годин. Важкого озброєння противник при цьому не застосовував. Також у Жовтому, що на правому березі Сіверського Дінця, після заходу сонця ворожий снайпер відкривав вогонь у напрямку наших позицій.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, більше половини яких – з важкого озброєння. Дві третіх усіх збройних інцидентів сталися в темну пору доби.

Донецький напрямок

Левова частка усіх обстрілів, як і раніше, припадає на Авдіївку з її околицями. При цьому ворог активізується у цьому районі так само після обіду і поступово зменшує інтенсивність ведення вогню ближче до опівночі. Вчора на цих рубежах бойовики використовували уже звичний арсенал озброєнь – від стрілецької зброї до крупнокаліберних гармат та танків.

На світлодарській дузі противник відкривав вогонь у напрямку сил АТО впродовж усієї доби. При цьому міномети та озброєння на бронетехніці застосовував виключно у темну пору доби.

Декілька епізодів порушення режиму тиші прийшлося на Зайцеве, Новгородське, Верхньоторецьке та район Донецького аеропорту. У всіх випадках бойовики надавали перевагу стрілецькі зброї. Втім не обійшлося на цих рубежах і без важкого озброєння, де ворог провів короткотривалі епізодичні мінометні обстріли, а у Новгородському та Верхньоторецькому обстріляв позиції українських захисників з танків.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 44 ворожих обстріли, половина яких – із застосуванням мінометів, артилерії або танків.

Маріупольський напрямок

У Мар’їнському районі та на околицях Докучаєвська вчора було відносно спокійно, де зрідка ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї. Натомість на південній ділянці напрямку – від Павлополя до Широкиного – ситуація залишається вкрай напруженою, противник продовжує активно обстрілювати тамтешні українські позиції з важкого озброєння.

Найбільш масовані обстріли відбулися рано вранці, коли у Водяному бандформування випустили по позиціях сил АТО 40 артилерійських снарядів, а у Гнутовому – півсотні мінометних мін.

У Гнутовому, у результаті прямого попадання міни, випущеної ворогом, було пошкоджено житловий приватний будинок та ще одну нежитлову будівлю.

Після вранішньої бойової активності противника обстріли наших позицій на східних рубежах Маріуполя набули епізодичного характеру, водночас міномети противник застосовувати так і не припинив до самої опівночі.

Всього вчора на Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші 47 разів, при цьому 15 разів застосовував важке озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 4 – дістали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїнів, що загинули за Батьківщину.

У м. Щастя Луганської області СБУ розкрила та знешкодила інформаторську мережу бандформування «ЛНР»

Правоохоронці затримали місцевого мешканця, який протягом 2015-2017 років збирав та передавав бойовиків відомості про переміщення колон з військовою технікою, місця дислокації, види озброєння підрозділів сил АТО. Також співробітники спецслужби встановили особи інших учасників інформаторської мережі, які будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Співробітники СБУ залучили до Програми «На тебе чекають вдома» колишнього пособника бандформування «ЛНР»

Чоловік передавав своєму приятелю інформацію про рух техніки та бойові дії у районі проведення АТО. З часом фігурант справи дізнався, що його знайомий – бойовик. Зрозумівши, що скоїв злочин, чоловік добровільно здався СБУ. Учасник Програми звернувся до бойовиків із закликом скласти зброю та повернутися до мирного життя.

Військовослужбовці Національної гвардії відпрацьовували дії при надзвичайних ситуаціях на АЕС

Гвардійці тренувались ліквідовувати наслідки умовного короткого замикання та пожежі на Южно-Українській АЕС, що виникли внаслідок дії метеорологічних факторів.

На КПВВ «Новотроїцьке» встановили чотири нові модулі для здійснення паспортного контролю

Нові модулі обладнанні п’ятьма робочими місцями, що збільшить кількість прикордонних нарядів та пришвидшить оформлення громадян на пішохідному напрямку. Наразі, вже функціонують два модулі на в’їзд та два на виїзд до неконтрольованої території.

Представники Спілки стрільців Литви (організація добровольців та резервістів) передала допомогу для українських воїнів, що несуть службу в районі проведення АТО

Литовські партнери привезли на передову електрогенератори та інші необхідні бійцям речі. Вони планують і надалі підтримувати українських військових.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 12 вантажних автомобілів від Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які перевозили продуктові та гігієнічні набори, а також будівельні матеріали загальною вагою 233 тонни.

Днями Президент України підписав указ про нагородження орденами та медалями військовослужбовців ЗСУ та НГУ, які відзначилися в боях на Донбасі. Нагороджено 61 військовослужбовця, зокрема 17 ­– посмертно

Командир розвідувальної роти 54-го окремого розвідувального батальйону молодший лейтенант Сергій Галаш отримав орден Богдана Хмельницького. 8 жовтня 2016 року розвідувальна група на чолі з цим офіцером успішно організувала засідку на Маріупольському напрямку. В тому бою було знищено двох бойовиків та одного захоплено в полон – зі зброєю та особистими документами.

Водій протитанково-кулеметного відділення 59-ї окремої мотопіхотної бригади старший солдат Роман Малишевський отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня.

14 серпня 2016 року він ніс бойове чергування на спостережному пункті «Клин», і разом зі своїми побратимами виявив ворожу ДРГ, яка наближалася до наших позицій. Після закінчення боєкомплекту в кулеметі Роман Малишевський закидав противника гранатами. В цьому бою було ліквідовано 2 бойовиків.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар