У Новотроїцькому серед білого дня українські позиції обстріляв ворожий снайпер

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Основні бойові дії тривали у Кримському. Там бойовики активізувалися після заходу сонця і після трьох годин обстрілів припинили бойову активність близько 23-ї години. За підрахунками Генштабу, бандформування випустили понад 70 мінометних мін у бік наших позицій. Також епізодичні порушення режиму перемир’я ворогом були зафіксовані у Попаснянському районі та у Лобачевому.

Загалом на Луганському напрямку вчора відбулося 6 ворожих обстрілів.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

На світлодарській дузі, поблизу Новолуганського, наші позиції обстріляв ворожий снайпер. На горлівському периметрі ворог був активний у Зайцевому та Верхньоторецькому, де активно застосовував легке озброєння.

Далі на південь, у Новоселівці Другій, ворожі обстріли тривали більше трьох з половиною годин, під час яких сили окупанта застосовували міномети нарівні зі стрілецькою зброєю. Встановлено, що вогонь вівся зі сторони окупованого бойовиками селища Крута Балка. Звідти ж в обід бандформування обстріляли сусідню Кам’янку.

У Авдіївці ворожі обстріли позицій сил АТО тривали безперервно з 15-ї години до самої опівночі. Впродовж цих дев’яти годин бойовики провели ряд масованих артилерійсько-мінометних обстрілів авдіївської промзони, а також більше 10 разів відкривали вогонь з танків.

Вчергове під вогонь далекобійних артилерійських знарядь ворога потрапили житлові райони міста

Один приватний будинок був повністю знищений внаслідок пожежі, яка виникла після влучення снаряду. Ще вісім будинків були пошкоджені.

У районі Донецького летовища ворог використовував в основному легке озброєння.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку противник провів 15 обстрілів, з них більше половини – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Ворог був активний переважно на півдні, на приморській ділянці фронту. Епіцентрами бойових дій тут залишаються наші рубежі оборони у Водяному та сусідньому з ним Широкиному, де бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї протягом усієї доби, а також епізодично застосовували міномети та озброєння на бронетехніці.

У Мар’їнському районі вчора було тихо. У Новотроїцькому наші позиції вдень обстріляв ворожий снайпер.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 28 обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій один військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким військовослужбовця, що загинув за Україну.

Інформація ГУР МОУ

Українська військова розвідка повідомляє, що командування противника намагається набрати нових бойовиків до лав НЗФ.

В Алчевську, Луганську, Ровеньках, Свердловську, Стаханові, де велика кількість безробітних, активізувалися ворожі агітатори.

Окупаційна адміністрація намагається залучити якомога більшу кількість шахтарів, що наразі залишилися без роботи внаслідок припинення постачання вугілля залізницею. Достеменно відомо, що новобранців скеровують до так званих «6-го полку» та «7-ї бригади» противника, які займають позиції на передовій у західній частині Луганської області.

Ще один мешканець Луганщини зробив сміливий і розумний крок, скориставшись Програмою СБУ «На тебе чекають вдома!»

Він розповів, що у травні 2014 року приєднався до бандформування «прізрак» і чергував на блокпостах за їжу та цигарки. З часом чоловік зрозумів, що скоїв жахливу помилку, і залишив бойовиків, закликаючи всіх членів НЗФ зробити так само – щоб не згинути в полум’ї, як колишній ватажок «прізрака» Мозговий.

У Волновасі правоохоронці затримали розвідника російсько-окупаційних військ

На початку 2015 року 20-річний мешканець Костянтинівки пройшов підготовку та був зарахований до розвідувальної групи батальйону «Восток». Затриманий чергував на блокпостах поблизу Маріуполя, а вночі слідкував за переміщенням техніки українських військових.

У червні 2015 року бойовик отримав травмування через що полишив лави ворога і подався до Росії. Після поневірянь на чужині, через деякий час після повернення до України зловмисника затримали українські правоохоронці.

Правоохоронці Лисичанська виявила схованку зі зброєю в теплиці приватного будинку

Оперативники вилучили автомат Калашникова та 269 набоїв різних калібрів.

Командування ВДВ проводить штабні тренування

У ході навчань кожен офіцер вдосконалює навички командування військовими, що знаходяться у підпорядкуванні. Також частину навчань присвячено тактиці дій підрозділів під час відбиття ворожого нападу з повітря та спроби штурму пункту управління.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 23 вантажних автомобілі від Представництва Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, що перевозили майже 450 тонн будівельних матеріалів для жителів окупованих районів Донецької області.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар