Богемна рапсодія, або як народжувалася легенда

«Богемна рапсодія» – це фільм біографія який розповідає про початок музичною кар’єри Фредді Мерк’юрі, а також про рок гурт «Queen». В кінострічці дуже детально описано історії гурту, створення деяких дуже відомих і досі пісень, з яких можна виділити «We Will Rock You» приспів якої часто наспівують і руками й ногами передають ритм, або «Bohemian Rhapsody» назвою якої і назвали фільм. Події перетікають плавно, при перегляді не виникає почуття обривків часу.

Фільм показує проблеми головного героя, які він намагався заглушити випивкою та незахищеними половими стосунками, що в кінці призвели до СПІДу.

Акторська гра була на висоті, взяти тільки Рамі Малека, який зіграв Фредді Мерк’юрі, хоч і не був с самого початку схожий на Фредді, але ідеально передав його почуття, показав його досить ранимимою і доброю людиною, але в той же час досить запальним. Також добре зіграли Джозеф Мацело, Бен Гарді і Гвілім Лі, яки виконували ролі трьох інших учасників гурту. Люсі Бойтон добре передала образ Мері Остін, яка появлялася на екран не часто. Усю підступність і потворність Пола Принтера зміг передати актор Аллен Ліч. Ще можна виділити актора Ейдана Гуллена, відомого по ролі Петіра Бейліша у телесеріалі «Гра престолів», який зіграв одного з менеджерів гурту Джона Рейда.

Масштаби деяких епізодів фільму просто вражають, скільки людей було показано при виступах гурту. Але найбільш виділився кінець де «Queen» виступили на концерті, Live Aid людей був повне футбольне поле, оператори показували їх зблизька, ніби даючи понять що вони реальні, що це не комп’ютерна графіка.

Увесь музикальний супровід і саундтреки це все хіти гурту «Queen», в які ввійшли 11 раніше не опублікованих записів у тому числі п’ять треків з їх 21-хвилинного живого виступу на Live Aid.

«Богемна рапсодія» була номінована на премію «Золотий глобус», як кращий фільм – драма. Що не дивно для такого потужного фільму, кожен хто захоплюється гуртом і самим Фредді Мерк’юрі обов’язково повинен його подивитися.

Поширити: